Novice

toplotna črpalka cena
Splošno

Toplotna črpalka cena

Toplotna črpalka lahko v vaš dom prinese številne prednosti. A še preden se odločite za ustrezno vrsto, vas najverjetneje zanima tudi podatek toplotna črpalka cena. Cena sistema toplotne črpalke voda voda ali toplotne črpalke zemlja voda se giblje nekje med 10000 in 15000 evri. To pomeni brez investicije v razvodni sistem, radiatorsko ali talno gretje. Cena za toplotno črpalko zrak voda je v primerjavi z omenjenima vrstama toplotnih črpalk precej nižja. Investicija v toplotno črpalko pa se vam v vsakem primeru zagotovo splača, saj je prihranek pri ogrevanju kar trikraten.

Spletna poizvedba za toplotna črpalka cena vas bo pripeljala na spletne strani ponudnikov. Obrnite se na preverjene ponudnike toplotnih črpalk ter jim pošljite povpraševanje. Preverite, za koliko lahko znižate svoje stroške ogrevanja. Vzporedno s tem pa lahko na spletnih straneh ponudnikov preverite še vse ključne prednosti, ki vam jih tovrstne naprave ponujajo. Brez pomislekov jim lahko rečemo kar genialne naprave.

Toplotne črpalke zrak voda so cenovno najdostopnejša rešitev ogrevanja s toplotno črpalko

Toplotne črpalke zrak voda so ena od vrst toplotnih črpalk. Zanje je značilno, da na trgu predstavljajo cenovno najdostopnejšo rešitev. Sama montaža takšne toplotne črpalke je veliko manj zahtevna. Potrebno je namreč namestiti samo zunanjo enoto, in to brez kakršnih koli dodatnih poseganj v zemljišče.

Toplotne črpalke zrak voda omogočajo tudi zelo preprosto ter ugodno vzdrževanje. Vir toplote je pri teh vrstah črpalk zrak. Z napravo lahko povsem samostojno ogrevate objekt, in sicer do zunanje temperature minus pet stopinj Celzija. Črpalke zrak voda lahko učinkovito delujejo tudi pri nižjih temperaturah.

Toplotne črpalke zrak voda nujno za delovanje nujno potrebujejo hranilnih toplote. Z njim se lahko izognete preveč pogostim vklopom toplotne črpalke. Za manj zmogljive tovrstne toplotne črpalke boste odšteli nekje do 4000 evrov; za srednje zmogljive do 6000 evrov; za zelo zmogljive pa nekje do 10000 evrov.