Novice

ALU vrata
Splošno

ALU vrata v primerjavi s PVC in lesenimi vrati

Lesena vrata so pri nas še vedno najbolj aktualna izbira, a po drugi strani se vse več kupcev oziroma naročnikov pohištva po meri odloča za ALU vrata pa tudi za PVC vrata. Če se tudi vi v tem hipu nikakor ne morete odločiti za najustreznejšo vrsto vrat, najprej dobro proučite bistvene prednosti pa tudi slabosti za posamezno vrsto vrat.

ALU vrata so med vsemi vrstami vrat zagotovo najbolj trpežna. PVC vrata so znana po svoji odlični izolativnosti, lesena vrata pa v dom prinesejo največjo mero domačnosti in prijetnega vzdušja. 

ALU vrata so zaradi izjemne trpežnosti morda še najbolj primerna za na vhod vašega doma ali katere koli druge stavbe. Za PVC vrata se odločite v primeru, če vam je najvažnejše najboljše razmerje med ugodnostjo in kakovostjo. Lesena vrata pa so za vas dobrodošla izbira, če že tako in drugače najbolj prisegate na les.

PVC okna ali okna ALU

Ko ste se pričeli odločati za ustrezno vrsto oken za vaš objekt, ste v ospredje postavili tri finaliste. To so PVC okna, lesena okna in ALU okna. Ko ste nekaj časa razmišljali, ste se odločili, da zaradi nekoliko težjega vzdrževanja izločite lesena okna. Ostali sta vam še dve vrsti oken.

Če vam je pomembno, da je okno kar se da najbolj izolativno, potem so PVC okna zagotovo najboljša izbira. Če pa vam je pomembno, da so okna kar se da najbolj trpežna, potem je večja verjetnost, da boste posegli po ALU oknih. Sicer pa sta obe izbiri odlični, saj se ponašata še z drugimi najpomembnejšimi prednostmi, ki jih zagotavlja vsako kakovostno okno.

Ne glede na to, za katero vrsto oken se boste odločili, pa je izjemno pomembno še to, kje boste okna kupili oziroma pri katerem proizvajalcu jih boste naročili. Če si proizvajalca oziroma mesta nakupa še niste izbrali, vam splet ponuja veliko odličnih in ugodnih priložnosti.

Prednosti PVC materiala pri stanovanjski opremi

Svoje stanovanje opremljamo z različnimi materiali, ki imajo kar najbolj ustrezne lastnosti glede na svoje naloge. Včasih lahko dobimo zelo posrečene rešitve, s katerimi bomo gotovo povsem zadovoljni, včasih pa imamo na voljo različne možnosti, ki imajo svoje prednosti in slabosti. Pri izbiri oken in vrat lahko izbiramo med različnimi materiali, posebej prepričljiva opcija pa je PVC, ki prav v tej vlogi predstavlja nekatere odločilne prednosti. Zato se pogosto uporabljajo PVC vhodna vrata, še bolj priljubljena pa so okna PVC.

PVC okna na hiši

Idealno razmerje med ceno in kakovostjo

Velika prednost PVC-ja je gotovo ugodna cena, še posebej zato, ker ne izvira iz nižje kakovosti. PVC je cenovno dostopen material, ki ga ni težko pridobivati in oblikovati. Brez težav lahko iz plastične mase oblikujemo dovršene izdelke, ki jih iz drugih materialov ne bi mogli izdelati brez zahtevnega dela in drage opreme. Tako ima predvsem za okna PVC veliko prednost, saj lahko izdelamo podrobno oblikovane okenske profile, ki navdušijo z odličnimi funkcionalnimi lastnostmi. Ravno zato se uporablja za sodobna okna PVC, saj lahko pripravimo kakovostne okenske profile z brezhibnim tesnjenjem, odlično zvočno in toplotno izolacijo ter drugimi prednostmi, recimo možnostjo pasivnega zračenja.

Možnosti poljubnega oblikovanja po ugodni ceni izstopajo tudi pri vratih. PVC vhodna vrata lahko zelo dobro pripravimo na to nalogo – to so vzdržljiva in zanesljiva vrata, ki jih lahko opremimo tudi s protivlomnim sistemom in drugimi dodatki za kar najboljšo izkušnjo na vhodu. Predvsem pa lahko PVC vhodna vrata oblikujemo tako, da bodo kar najbolj funkcionalna pri svojih osnovnih nalogah. Ponujati morajo popolno tesnjenje, da ne pride do prepiha ali vdora vode in drugih vsiljivcev. Pri uporabi morajo biti prijetna, piko na i pa dodaja zasteklitev, s katero lahko dopolnimo lepa in uporabna vrata. PVC je možno na različne načine obarvati in polepšati, tako da ima ta oprema tudi visoko estetsko vrednost. 

V tem hipu je še toliko pomembneje, da si na vhodu svojega doma zagotovite čim bolj kakovostna vrata. Vemo, da je nepridipravov vse več, ki lahko kar sami od sebe vstopajo v naš dom. V tem primeru bi vam najbolje koristila varnostna oziroma protivlomna vrata, ki bi jim za največjo mero varnosti morali dodati še številne sodobne dodatke.

A če vrata na vhodu niso pravilno vgrajena, potem vam niti vrhunska protivlomna vrata ne zmorejo ponuditi dovolj zaščite in varnosti. V prvi vrsti šteje torej tudi odlična vgradnja. Sicer pa lahko izbirate med številnimi vrstami vrat na vhodu. Ob ustrezni vgradnji se tako odlično lahko obnesejo tudi vhodna vrata PVC.

Zakaj so vhodna vrata PVC vse bolj priljubljena?

Marsikdo med vami se za vhodna vrata PVC ne odloča, ker premalo pozna njihove lastnosti. Morda vas zmoti njihova ugodna cena in posledično menite, da so takšna vrata za vaš vhod premalo kakovostna in trpežna. A če bi poznali natančne lastnosti plastičnih vrat, bi svoje mnenje zagotovo hitro spremenili.

Sodobna vhodna vrata PVC so zasnovana zelo kakovostno. Ponašajo se s številnimi prednostmi, nekatere med njimi pa močno prednjačijo tudi pred vrati, ki so na primer izdelana iz vrhunske drevesne vrste. Med drugim vam lahko PVC vrata na vhodu ponudijo izjemno veliko toplotno ter zvočno izolativnost.

Preprosto vzdrževanje in čiščenje PVC vhodnih vrat

Za vhodna vrata PVC je značilno, da so povsem gladka. Za uporabnika pa to pomeni povsem preprosto čiščenje pa tudi vzdrževanje. Tudi zaradi te lastnosti imajo plastična vrata lahko izjemno dolgo življenjsko dobo.

Poleg že omenjenih prednosti, ki so za kupca ali naročnika vrat po meri zelo dobrodošle, pa je za vhodna vrata PVC značilno še to, da omogočajo zelo lep pogled na vaš dom. Ne nazadnje tudi takšna lastnost pri sodobnem in izjemno zahtevnem kupcu močno šteje.