Novice

Bovec rafting
Splošno

Bovec rafting na najlepši reki

V Bovcu in dolini reke Soče je v zadnjih letih rafting najbolj obiskana aktivnost. Rafting predstavlja nekaj zelo adrenalinskega in nevsakdanjega, zato je to izkušnja, ki si jo želi doživeti prav vsak. Kombinacija adrenalina in sprostitve ob gledanju lepote narave in naravnih pojavov, je nekaj, kar si vsi želimo doživeti vsaj enkrat.

Bovec rafting nam omogoča, da lahko uživamo v lepotah reke Soče. Rafting se organizira večinoma takrat, ko na reki ni pretirane gneče, da lahko vsak posameznik doživi to enkratno izkušnjo v polnem pogonu. Soča pa nam ponuja različne odseke, ki so različnih težavnostnih stopenj, kar pomeni, da se lahko vsakdo preizkusi v raftingu, vse od tistih najmlajših, pa do odraslih adrenalinskih navdušencev.

Bovec rafting nam od aprila do konca oktobra, se pravi, v času, ko je reka primerna za rafting, zagotavlja pravo mero osvežujočih in adrenalinskih užitkov. Brzice pa so najmočnejše v pomladnem času, do nekje konca julija, ko se v gorah tali sneg in se tako struga napolni z vodo.

Canyoning Soča prava injekcija adrenalina

Vsi si želimo poizkusiti nekaj norega, nekaj novega in povsem edinstvenega, zato se odločamo za razne adrenalinske športe.

Canyoning Soča nam zagotavlja pravo dozo adrenalinske aktivnosti, saj se vse to odvija daleč od gneče ponorelega sveta. To pomeni, da se s tem izletom tudi umaknemo v naravo, katera nas sprošča in tako lahko osvežimo naše polne glave in razbistrimo misli, ob tem, ko nas adrenalin zabava.

Pri canyoning Soča gre za premagovanje naravnih ovir, za dodatno zanimivost pa poskrbijo naravni tobogani in slapovi, čez katere skačemo v tolmune. Ti so napolnjeni s kristalno čisto in osvežujočo vodo. Vse okoli nas pa je neokrnjena narava, ki nam zagotovo daje občutek, ki ga je vredno doživeti.

Za tiste, ki se s canyoningom srečujejo prvič, je priporočljivo, da izberejo sotesko Sušec, saj so ostali kanjoni tehnično nekoliko bolj zahtevni.