Novice

Brez kompromisov nad vsiljivce na vrtu
Splošno

Brez kompromisov nad vsiljivce na vrtu

Sodobni vrtovi so zelo dovršeni in lepo urejeni, seveda pa bodo takšni ostali le, če zanje dobro skrbimo. Na srečo nam pri tem pomagajo raznovrstne naprave, ki jih imamo na voljo v izjemno pestri ponudbi. Nekateri pripomočki so nujni, drugi so le zelo dobrodošli – pametno se je opremiti s tistimi napravami, ki bodo v konkretnem primeru najbolj pomagale.

Predvsem se borimo proti plevelu in drugim vsiljivcem v dobro vzdrževani travi. Pri tem nam lahko zelo pomagajo vrtni traktorji, ki skrbijo za brezhibno košnjo zelenice, tako da bo trata kar se da vzdrževana in se plevel ne bo mogel razrasti. Seveda imajo vrtni traktorji različne naloge, kar je gotovo pozitivno – napravo lahko uporabimo še za druge namene. Posebej dobro se vrtni traktorji obnesejo na večjih vrtovih, pravzaprav lahko z njimi uspešno obdelujemo tudi celotna posestva. Za tak namen je smiselno izbrati kakovosten in zanesljiv traktor, ki se bo zares izkazal pri tem pomembnem delu.

Če imamo opravka tudi z grmičevjem in drevesi, bomo potrebovali posebno pomoč, ki jo prinašajo motorne žage. Te so vsekakor nepogrešljive, ne le v primeru, da se soočamo s takšnimi vsiljivci – motorne žage so vsestransko uporabne povsod, kjer delamo z lesom, tudi če gre za pripravo drv ali pa oblikovanje kakšnih izdelkov iz tega materiala. Motorne žage se odlično obnesejo, ko je treba hitro počistiti kakšno močno zaraslo površino, prav tako pa se s takšnimi napravami brez težav spopademo z vsiljivimi vejami, ki so lahko tudi nevarne. Že osnovne motorne žage ponujajo dovolj zmogljivosti za takšna opravila, z njimi se lahko lotimo tudi manjših debel, za večje izzive pa je seveda pametno imeti pri roki kakšno zmogljivejšo žago. Ponudba je zares pestra, tako da gotovo ne bo težko najti idealnega izdelka za potrebe vsakega uporabnika. Na voljo so tudi različne priznane znamke.