Novice

Visokotlačni čistilec na toplo vodo 2
Splošno

Brez nepotrebnih kemikalij do brezhibne čistoče

Včasih se moramo za čiščenje kakšnih površin poslužiti posebnih sredstev, ki omogočajo uspešno odstranitev kakšnih trdovratnih madežev. Včasih pa se izkaže, da je najboljša izbira pravzaprav tista, ki ne zahteva nobenih dodatnih čistilnih sredstev. Na voljo imamo namreč mnoge naprave, ki ne zahtevajo uporabe dodatnih čistil, temveč že same povsem zadostno opravijo z vso mogočo umazanijo. Tudi v najbolj zahtevnih okoljih se lahko poslužimo takšnih rešitev, še posebej če imamo na voljo res kakovostno in zmogljivo opremo.

Verjetno najboljši primer takšnega čiščenja je čiščenje s suhim ledom. To pride sicer v poštev le v dokaj omejenem naboru situacij, predvsem tam, kjer imamo opravka z občutljivimi površinami oziroma materiali. Suhi led ima to prednost, da po uporabi sublimira, torej se pomeša z zrakom in za seboj ne pušča nikakršnih odpadkov. Tako je čiščenje s suhim ledom idealno tam, kjer ne moremo čistiti z vodo ali čistili, pogosto se uporablja v okoljih, kjer so higienski standardi zelo visoki, recimo v obratih za predelavo hrane ali v farmaciji, pa tudi za čiščenje občutljivih elektronskih izdelkov. Čiščenje suhim ledom je zelo učinkovito in zmogljivo, tako da se odlično obnese tudi v boju proti trdovratnim madežem.

Nekoliko bolj vsestransko je čiščenje z močnim curkom vode – ravno to omogočajo visokotlačni čistilci. Najbolje se bo obnesel visokotlačni čistilec na toplo vodo, ki s svojimi prednostmi povsem odpravi potrebo po kemičnih čistilih. Visokotlačni čistilec na toplo vodo večino dela opravi že z močnim curkom, ki s površine spravi še tako trdovratno umazanijo. Za zasušene madeže, ki so se že krepko zažrli v material, pa poskrbi vroča voda, ki je v boju proti takšnim madežem še posebej učinkovita. Za izzive, ki so vseeno prezahtevni, pa visokotlačni čistilec na toplo vodo seveda vseeno omogoča še uporabo dodatnih čistilnih sredstev, ki vodijo do brezhibne čistoče.