Novice

Defibrilator srčni spodbujevalnik_2
Splošno

Defibrilator srčni spodbujevalnik zazna tudi srčno aritmijo

Defibrilator srčni spodbujevalnik je izdelan vrhunsko in profesionalno, kar se vidi tudi po tem, ker lahko brez težav diagnosticira aritmijo srca, ki je običajni človek ne bi nikoli zaznal. Ko naprava zabeleži točno stanje pacienta spusti primeren električni šok, ki je bifazični. 

Defibrilator srčni spodbujevalnik lahko uporabi vsakdo, tudi če nima nikakršnega predznanja o oživljanju človeka. To je najbolj pomembno, saj se proizvajalec naprav zaveda, da jo običajno v roke dobi popoln nepoznavalec, ki je zagotovo prestrašen, saj se s situacijo srečuje prvič in zato ne ve, kaj mora storiti. 

Defibrilator srčni spodbujevalnik nikoli ne bo oddal električnega šoka, če to ne bo potrebno, zato se uporabniku ni treba bati, da bi z uporabo naprave pacientu škodil. Vsaka naprava deluje v skladu z najvišjimi etičnimi načeli in bo poskrbela za ustrezen način oživljanja. 

Defibrilator zaznava gibanje pacienta

Defibrilator je izredno napredna naprava, ki je izdelana tako, da jo lahko uporabljajo tudi vsi tisti, ki nimamo nikakršnih izkušenj z zdravstveno oskrbo človeka. Poleg avtomatskega ali polavtomatskega delovanja se odlikuje tudi po tem, da brez težav zazna gibanje pacienta. To pomeni, da nikoli ne bo oddal električnega sunka, če se bo pacienta dotikala tretja oseba. To je izredno pomembno, saj zdrav človek ne sme prejeti električnega šoka. 

Defibrilator ima vgrajen tudi metronom. To je posebna naprava, ki vodi ritem masaže srca. Ko bomo pacientu spustili prvi električni šok, bo sledila masaža srca, ki nikakor ni enostavna. Da nam naprava pri tem pomaga, oddaja ritem, ki ga oseba brez težav upošteva in tako bolje opravlja proces oživljanja. 

Defibrilator ima vgrajen zaslon, kjer se natančno izpisujejo procesi, ki se opravljajo. To uporabniku zagotavlja boljše upravljanje naprave. Ker smo ob zastoju srca vedno precej panični, naprava poskrbi, da se vse funkcije izvedejo pravilno in da se dogodek zabeleži ter shrani znotraj defibrilatorja.