Novice

Zobni vsadki
Splošno

Dentalni izdelki za čudovite zobe

Čeprav moramo za svoje zobe skrbeti v prvi vrsti sami, si lahko pomagamo tudi z nekaterimi rešitvami, ki jih ponujajo zobozdravniki. Seveda najprej pomislimo na redne preglede in zdravljenja, pa tudi na dodatne storitve, kot je čiščenje zobnega kamna in podobno. A na voljo so še nekatere naprednejše opcije, za katere se lahko odločimo sami, lahko pa jih priporoči zobozdravnik v primeru kakšnih zahtevnejših posegov.

Pogosto imamo opravka z naprednimi dentalnimi izdelki, ki imajo lahko velik vpliv na izgled zobovja. Te možnosti se splača izkoristiti, saj lahko z njimi dosežemo odlične končne učinke.

Ortodontske rešitve

Najbolj očitne so morda razlike pri uporabi ortodontskih rešitev, kot je zobni aparat. Na ta način namreč povsem preuredimo položaj zob, če nam zobje nepravilno izraščajo. Zobni aparat je posebej učinkovit pri mladostnikih, a tudi odrasli imajo na voljo opcije, ki vodijo do pravilne postavitve in čudovitega izgleda zob.

Zobni aparat je zelo učinkovita rešitev, ni pa edina opcija, ki jo imamo pri ortodontu. Izkušen ortodont bo znal pripraviti idealno rešitev za vsako situacijo, pričakujemo lahko zelo dober končni rezultat.

Zobna protetika

Prav tako lahko odlične rezultate dosežemo s protetičnimi izdelki, kar nam omogočajo predvsem zobni vsadki. Ti se uporabljajo pri pripravi protetičnih nadomestkov za močno poškodovane ali manjkajoče zobe. Gre za vsadke, ki podpirajo protetične izdelke, namesto da bi morali te opirati na sosednje zobe. Tako zobni vsadki razbremenjujejo zobovje in zagotavljajo veliko bolj zanesljivo mesto za namestitev protetičnih izdelkov. Končni rezultat pa je brezhiben protetični nadomestek, ki povrne funkcionalnost in izgled zobovja.

Zobni vsadki so precej vsestranski, uporabljajo se za namestitev različnih protetičnih izdelkov, tudi za izdelavo celotnih protez. Imajo kar nekaj prednosti, predvsem jih lahko enostavno vgradimo in se nanje dolgoročno zanesemo. To pomeni, da lahko tudi pri kakšnih zahtevnejših rekonstrukcijah pričakujemo zelo dobre rezultate.