Novice

aparat za vakumiranj
Novosti na področju nepremičnin

Dolgoročno shranjevanje živil

Če želimo živila shraniti za dlje časa, imamo pred seboj znaten izziv. Običajno so živila namreč občutljiva na staranje in na vplive okolja, zato moramo zelo premišljeno izbrati pravo rešitev. Če to storimo in imamo na voljo tudi dobro opremo za pakiranje, lahko pričakujemo odlične rezultate. 

Vakumiranje

Najbolje se običajno obnese vakumsko pakiranje, če le imamo pri roki dober aparat za vakumiranje ter dovolj vrečk. Na ta način lahko dokaj varno in zanesljivo pospravimo celotno ozimnico, svežino različnih vrst živil pa ohranjamo tudi več mesecev, če imamo dovolj prostora v zamrzovalniku. Napreden aparat za vakumiranje poskrbi za hitro in enostavno opravljeno delo, tudi če imamo opravka z večjimi zalogami živil.

Seveda pa ne moremo računati na to, da bomo z vakumiranjem svežino živil ohranjali večno. Na to vplivajo različni dejavniki, ki jih moramo imeti v mislih. V nekaterih primerih to sicer nima odločilne vloge, saj uporabimo aparat za vakumiranje tudi za kratkoročno shranjevanje, včasih pa je odločilnega pomena prav to, da lahko zagotovimo kar se da dolgo obdobje varnega shranjevanja. Pri tem moramo upoštevati omejitve, ki jih postavljajo določena živila glede na vrsto.

Sušenje

Alternativa vakumiranju pa je lahko sušenje, še posebej če imamo opravka s sadjem. Sušenja se lahko lotimo na različne načine, včasih celo brez opreme, čeprav je seveda pametno, da imamo pri roki vsaj vrečke za suho sadje, da lahko zaloge elegantno zapakiramo. Vrečke za suho sadje so sicer zelo vsestranske in cenovno dovolj ugodne, da jih imamo lahko na zalogi doma tudi za druge namene. Poleg tega pa lahko tudi za sadje izberemo drugo embalažo, vrečke za suho sadje so le ena možnost. Pri sušenju je bolj pomembno to, da postopek opravimo pravilno in celovito, da ne ogrožamo kakovosti sadja in njegove obstojnosti. Končni rezultat je lahko zelo dober, zato se splača vložiti dovolj časa in truda.