Novice

Domiselno oblikovanje vizualne podobe doma
Splošno

Domiselno oblikovanje vizualne podobe doma

Tudi vizualni vtis je pomemben pri oblikovanju in opremljanju doma, saj bomo v teh prostorih stalno bivali skozi dolga leta. Dobro se bomo počutili le v lepih, usklajenih in urejenih prostorih. Pomembno je torej, da premišljeno izberemo opremo, pri tem pa ne pozabimo na materiale, vzorce, barve in druge dejavnike, ki pripomorejo k čudovitemu izgledu stanovanja.

Pri nekaterih elementih si lahko privoščimo nekaj več svobode in s tem dosežemo zanimive učinke. Dobra izbira bodo morda bela notranja vrata, da razbijemo enoličnost običajnih lesenih vrat. Seveda se bela notranja vrata najbolje podajo v svetle prostore, ali pa jih uporabimo za kontrast v prostorih s temnejšimi stenami. Na tak način lahko dosežemo zelo posrečene učinke, ne le pri notranjih vratih, temveč tudi pri drugi stanovanjski opremi. Poleg tega pa se bela notranja vrata odlično kombinirajo tudi s preostalo opremo, predvsem z zunanjimi vrati in okni – če imamo PVC opremo, je najbolj pogosta barva prav bela. 

Še večjo razliko lahko naredimo s premišljeno izbiro talnih oblog. Če izberemo za talne obloge vinil, imamo na dlani celo vrsto možnosti za prilagoditev vizualnega učinka. S tem si lahko res privoščimo povsem domiselno oblikovanje vizualne podobe doma, ne da bi morali žrtvovati kakšne funkcionalnosti ali pa v opremljanje investirati veliko denarja. Pravzaprav je za talne obloge vinil zelo posrečen material, ki se ponaša z različnimi odlikami. Ne samo, da ima veliko potenciala na področju oblikovanja vizualne podobe prostorov, prav tako se odlično obnese pri uporabi. Ravno zato uporabljamo za talne obloge vinil tudi v prostorih, ki so precej obremenjeni ali pa izpostavljeni raznim dejavnikom tveganja.

Za piko na i seveda lahko poskrbimo tudi z mnogimi drugimi ukrepi, predvsem pri opremljanju stanovanja z večjimi kosi pohištva in podobno opremo imamo proste roke tudi za vpliv na vizualno podobo. Poleg tega pa kot možnost vedno ostajajo še dekorativni izdelki.