Novice

Elektro omare
Novosti na področju nepremičnin

Elektro omare različnih velikosti

Elektro omare so navadno izdelane iz plastike. Večje elektro omare pa imajo kovinsko ogrodje, saj morajo biti bolj zavarovane. To velja predvsem za elektro omare, ki po postavljene izven hiše. Vsak dom in vsaka stavba ma svojo elektro omaro. Preko elektro omare lahko odčitamo porabo električne energije v določenem obdobju. 

Elektro omare nam tako omogočajo spremljanje porabe elektrike, kar je priročno, če ne želimo potrošiti preveč denarja za položnice. Elektrika je precej draga, zato je dobro, da smo pozorni na to, kadar peremo ali likamo. Gospodinjski pripomočki so namreč veliki porabniki električne energije. Skrbne gospodinje tako perejo perilo le ob sobotah in nedeljah, ko je električni tok najcenejši. 

Elektro omare morajo biti na vidnem mestu tudi zato, ker se v vsakem domu enkrat na leto oglasi upravnik elektro podjetja, ki preveri našo letno porabo energije. Položnice, ki jih plačujemo nam namreč zaračunavajo le povprečno porabo elektrike. Enkrat na leto pa se naredi obračun v katerem doplačamo razliko. Tudi zato je dobro biti pazljiv, saj se nam lahko zgodi, da po obračuni dobimo ogromno položnico, ki jo bomo le stežka plačali. 

 

Lasersko rezanje v okolici Kranja

Lasersko rezanje je izredno iskano, saj omogoča zelo natančno in precizno rezanje različnih vrst pločevine. V Sloveniji je veliko delavnic, ki se posveča laserskemu rezanju kovine. Vse te delavnice imajo na voljo primerne stroje, ki so izdelani prav za rezanje kovine. 

Lasersko rezanje je izredno močno in hitro. S pomočjo žarka lahko v trenutku razrežemo tudi velike in debelejše kose kovine, kar je bilo pred laserskim rezanjem zelo težko opravilo. Z napredkom tehnologije pa so se pojavili veliko bolj zmogljivi delovni stroji, ki omogočajo odličen rezultate. 

Lasersko rezanje vsekakor ni enostavno Vsak začetnik se mora primerno podučiti in se spoznati s strojem, ki je računalniško voden, zato moramo vanj pravilno vnesti vse podatke, ki jih bo nato stroj uporabil in opravil želeni izrez.