Novice

Enostavne rešitve za shranjevanje in arhiviranje
Splošno

Enostavne rešitve za shranjevanje in arhiviranje

Res je, da je treba arhivsko gradivo skrbno shraniti in dobro zaščititi pred vsemi mogočimi vplivi, a v praksi se pogosto odlično obnesejo že povsem preproste rešitve, ki so za nameček tudi cenovno zelo ugodne. Namesti, da bi se opremljali z zelo dragimi in kompleksnimi rešitvami, lahko uporabimo enostavne izdelke, ki so namenjeni varnemu in trajnemu shranjevanju raznih materialov.

Osnovna oprema so polični regali, ki so tudi zelo vsestranski, tako da jih je v vsakem primeru pametno imeti nekje v bližini delovnega mesta. Nanje namreč lahko odlagamo razne materiale, ne le arhivskega gradiva, tako da so polični regali zelo uporabni tudi v pisarnah in drugih delovnih mestih. Posebej pogosto jih srečujemo v domačih delavnicah in garažah, pravzaprav pa tudi v samih stanovanjskih prostorih, saj jih lahko res uporabimo za marsikaj. Odlično pa polični regali opravijo tudi svojo nalogo pri arhiviranju občutljivih dokumentov in drugega gradiva – uporabimo jih lahko za varno in predvsem organizirano ter urejeno shranjevanje večjih količin arhivskega gradiva.

Za različne materiale pridejo v poštev različni pripomočki. Polični regali ponujajo zanesljivo mesto za shranjevanje, a pogosto še prej potrebujemo ustrezno rešitev za shranjevanje manjših količin materiala. To nalogo lahko dobro opravijo že enostavni plastični zaboji, ki so prav tako vsestranski. Najbolj izstopajo v raznih delavnicah in garažah, kjer imamo pogosto opravka z drobnim materialom, na primer z žeblji, vijaki in maticami. Seveda pa so plastični zaboji primerni tudi za shranjevanje klasičnega arhivskega gradiva, torej pomembnih dokumentov v papirnati obliki. Nadalje ponujajo plastični zaboji zelo enostavno in učinkovito možnost shranjevanja, saj jih lahko postavimo kamorkoli. Odlično se podajo na arhivski regal, prav tako jih lahko postavimo samostojno v katerikoli kotiček prostora. Mnogi plastični zaboji so izdelani tako, da se elegantno zlagajo ali pa so prilagojeni uporabi z drugimi pripomočki te vrste.