Novice

gotovi parket
Novosti na področju nepremičnin

Gotovi parket v primerjavi s klasičnim masivnim parketom 

Čeprav vam je pri izbiri parketa v oči najprej padel masivni klasični parket, ki velja za eno od najbolj priljubljenih vrst parketov na sploh, pa se vam je zazdelo, da je njegova cena kar precej visoka. Strokovno podkovani prodajalec vam je zato predstavil še druge vrste parketa, ki so bistveno cenejše, a se hkrati ponašajo s številnimi ključnimi prednostmi za uporabnika. Med njimi je tudi gotovi parket

Gotovi parket je torej bistveno cenejši od masivnega klasičnega parketa. A uporabniki se zanj še zdaleč ne odločijo samo zaradi dostopnejše cene. Ravno tako kot klasični masivni parket se namreč ponaša z izjemno eleganco, trpežnostjo in ne nazadnje tudi zelo dolgo življenjsko dobo. 

Tako kot je to značilno za vse druge vrste parketov, pa je tudi za gotovi parket značilno, da vam je na voljo v številnih vrstah. Med najpogostejšo izbiro se uvršča dvoslojni ali pa trislojni gotovi parket. Večina vrst gotovega parketa pa se lahko odlično kombinira tudi s talnim gretjem. 

Olje za parket si naročite pri uveljavljenem ponudniku 

Olje za parket je samo eden od številnih sredstev oziroma izdelkov, ki jih uporabljamo za učinkovito vzdrževanje parketa. Pri tem pa je zlasti pomembno, kako kakovostno je olje, ki ga pri oljenju parketa uporabljamo. 

Kakovostno olje za parket je praviloma nekoliko dražje in posledično tudi veliko učinkovitejše. Le redko boste dobro olje za parket kupili kje drugje kot pa v specializiranih podjetjih oziroma prodajalnah s parketi. Na tem mestu vam bodo strokovno podkovani prodajalci zaupali še kakšne posebne vrste trikov, ki jih lahko uporabite pri oljenju parketa ali pri kakšnem drugem vzdrževalnem delu, ki je povezano s parketom. 

Poleg olja za parket je eden od najbolje prodajalnih izdelkov za vzdrževanje oziroma obnovo parketa tudi lak za parket. Tudi pri izbiri tega boste morali biti kar se da previdni, če boste želeli parket odlično ter učinkovito polakirati.