Novice

Epoxy premazi
Splošno

Hitra, enostavna in ugodna zaščita domačih površin

V stanovanjskih prostorih in domačem okolju nasploh se zelo pozorno odločamo o izbiri materialov in opreme, saj s tem močno vplivamo na svojo izkušnjo pri bivanju in uporabi prostorov. Vedno imamo v mislih različne lastnosti in učinke, pomisliti moramo tudi na estetsko vrednost in dolgoročno zadovoljstvo. A včasih imamo v nekaterih prostorih opravka tudi s kakšnimi posebnimi obremenitvami, ki jih moramo nasloviti z dobro zaščito občutljivejših površin.

Zelo očitno je to seveda predvsem v domačih delavnicah, garažah in podobnih prostorih, kjer se pogosto srečujemo s kakšnimi večjimi obremenitvami. Ni nujno, da gre za mehanske obremenitve, recimo težke tovore, temveč mislimo tudi na kemikalije, kot so barve, razredčila, masti in podobno, navsezadnje tudi na vodo in druge tekočine, ne pozabimo pa še na splošno umazanijo, smeti in prah. Tem nevšečnostim se ne moremo povsem izogniti, lahko pa svoje okolje dobro zaščitimo pred največjimi težavami, ki jih prinašajo.

Epoksi tlaki za domače okolje

Zelo priljubljena izbira je epoksi tlak, ki se sicer najbolje izkaže v kakšnih bolj obremenjenih okoljih, a se uporablja tudi doma. Posebej posrečeno rešitev v domačem okolju predstavljajo epoxy premazi, ki so priljubljeni med tistimi, ki želijo svoje površine dobro zaščititi, a niso pripravljeni na kakšne večje investicije. Epoxy premazi so cenovno ugodni in jih enostavno nanesemo na dobro pripravljene površine. Običajno jih nanašamo na betonsko ploščo, torej služijo predvsem zaščiti tal. Velika prednost v tem primeru je gotovo enostavna izdelava kakovostne zaščite, saj epoxy premazi ne zahtevajo kakšnega posebnega dela – enostavno jih lahko namestimo na betonsko ploščo kar z valčkom ali čopičem.

Na ta način močno prihranimo in se izognemo mnogim nevšečnostim, ki bi jih imeli z izdelavo debelejšega tlaka. Epoksi premaz pomaga pri zaščiti površin in na dolgi rok ponuja odličen učinek, zato je pogosto idealna rešitev za domače površine.