Novice

Inštrukcije statistike so nekaj ,kar verjetno potrebujemo šele na univerzitetnem nivoju
Novosti na področju nepremičnin

Inštrukcije statistike so nekaj ,kar verjetno potrebujemo šele na univerzitetnem nivoju

Četudi se s statistiko, njeno metodologijo in izrazoslovjem delno spoznamo že ob koncu srednješolskega izobraževanja, so mnogi med nami tisti, ki se morajo o tej temi naučiti precej več kot le to, kaj je mediana ali na primer prikupno poimenovana škatla z brki, kot ji nekateri malo manj formalni viri pravijo. Kadar nastanejo težave pri univerzitetnem predmetu je težko dobiti pomoč, vendar ravno ko iščemo inštrukcije statistike naj ne bi imeli pretiranih težav. Ker se veliko tistih, ki ponujajo inštrukcije zaveda, da je to področje, kjer mnogi potrebujejo težave, lahko najdemo dostopne inštrukcije statistike, če samo vpišemo geslo v svoj iskalnik. Če slučajno inštrukcije statistike niso dostopne v našem kraju šolanja,  pa se vedno lahko obrnemo na to, da se inštrukcije izvajajo na daljavo.

Prav tako so lahko inštrukcije statistike povezane z drugimi matematičnimi področji, še posebej za tiste, ki komaj obiskujejo srednjo šolo.

K razumevanju sveta okoli nas lahko pomagajo inštrukcije fizike

Fizika velja kot tista veda znanosti, ki se ukvarja z vsem, kar se dogaja v naravi, nato pa posamezne delčke na nek način predajo drugim vejam znanosti in ravno zato je to, da razumemo osnovne principe fizike pomembno. Če imamo težave z razumevanjem je najlažje, če se odločimo za to, da si privoščimo inštrukcije fizike. Ne le, da nam inštrukcije fizike lahko pomagajo pri razumevanju naravnih pojavov, prav tako nas lahko naučijo bolj sistematičnega načina razmišljanja, kar nam lahko da prednost v vseh naravoslovnih vedah, s katerimi se lahko inštrukcije fizike povezujejo, da dajo boljši kontekst snovi, ki se jo učimo. 

Poleg tega, da lahko inštrukcije fizike izboljšajo naše razumevanje, lahko nam tudi pomagajo pri tem ,da se nam predmet tako rekoč “gabi” kar se pogosto zgodi predvsem takrat, ko ne moremo točno slediti učni snovi.