Novice

digitalni tisk
Splošno

Izdelava naprednih promocijskih izdelkov

Tiskanje promocijskega gradiva je lahko dokaj enostavna naloga, saj gre le za odtis istega motiva na večje število letakov, plakatov in podobnih zadev. Lahko pa gre za bistveno zahtevnejše podvige, pri katerih se bo lahko dobro izkazal le strokovni pristop, svoje pa dodajo še napredne tiskarske tehnike. Za manjše naklade in zahtevne izzive se najbolje obnese digitalni tisk, za večje naklade pa se običajno uporabi offset tisk ali pa sitotisk, če imamo opravka s kakšnimi neobičajnimi materiali. V vsakem primeru pa je pomembno, da izberemo zanesljivega tiskarja, ki bo lahko svoje delo brezhibno opravil – le tako bodo promocijski izdelki res dobro služili svojemu namenu.

Ne moremo pričakovati, da bo kar vsak ponudnik lahko dobro opravil svoje delo, sploh če smo nekoliko bolj zahtevni pri svojem naročilu. Posebej zahtevni so nekateri večji izdelki, recimo reklamne table, ki jih ne moremo enostavno natisniti, kot bi natisnili letak. Reklamne table je treba pripraviti nekoliko bolj premišljeno, seveda bomo potrebovali tudi nekoliko bolj prilagojeno opremo. Še vedno sicer lahko pridejo v poštev vsestranske tehnike, kot je digitalni tisk, je pa to povsem odvisno od motivov, materialov in dimenzije. Reklamne table so pogosto izdelane iz lesa, kovine ali drugih materialov, na katere ne moremo enostavno tiskati z istimi tehnikami, kot so v uporabi pri tiskanju na papi. Lahko pa se na srečo poslužimo drugih rešitev, ki v takšnih primerih ponujajo boljše rezultate. Seveda se pri tem spet izkažejo prednosti dobrih in izkušenih tiskarjev, ki lahko ponudijo še kaj več kot le digitalni tisk.

Za napredne promocijske izdelke bo treba torej izbrati izvajalca, ki je dovolj prilagodljiv, predvsem pa ima ustrezno opremo in dovolj izkušenj, da lahko uspešno izvede tudi kak zahtevnejši projekt. Verjetno bo treba za profesionalne storitve tega ranga nameniti nekaj več denarja, a izkoristek bo z odličnim končnim izdelkom bržkone zelo prepričljiv.