Novice

Kajak Bovec
Adrenalin

Kam po zajetno dozo adrenalina?

Včasih so privoščimo počitnice, ki so zelo sproščujoče in omogočajo popoln oddih od delovnih obveznosti in drugih skrbi. Včasih pa podoben učinek dosežemo prav s tem, da dopust nekoliko začinimo z aktivnostmi, ki bodo pognale kri po žilah. Ni nujno, da gre za kakšne nevarne ali zahtevne podvige, zelo dobra izbira so lahko že adrenalinske aktivnosti, ki se organizirano izvajajo v nekaterih priljubljenih turističnih središčih pri nas.

Tako je recimo najbolj primerna za kajak in rafting Soča, ki je tudi zelo priljubljena turistična destinacija domačih in tujih obiskovalcev. Aktivnosti na reki so pogosto ravno pravšnje za popestritev dopusta, zato ni čudno, da se prav kajak in rafting uvrščata med najbolj priljubljene izbire adrenalina željnih obiskovalcev soške doline. Največ ponudbe ima za rafting in kajak Bovec, je pa možno različne opcije najti tudi v drugih krajih, ki cvetijo ob bregovih te reke. Predvsem za kajak Bovec ne nudi vsega, kar iščejo zahtevnejši kajakaši – tekmovalne proge so recimo oblikovane v srednjem delu reke. Seveda kljub temu za kajak Bovec ponuja odlično izhodišče in zanimive izkušnje, pričakujemo lahko nepozabno doživetje, pri katerem je čudovita okolica še pika na i.

Ne gre torej le za to, da ima za kajak in rafting Soča idealne pogoje, temveč so se dobro razvila tudi naselja v bližini, ki lahko podpirajo naval turizma v poletnih mesecih. To pomeni, da je možno na tem območju najti še bistveno širšo ponudbo, ne le kajak in rafting, Soča omogoča še več drugih vodnih aktivnosti, okolica pa skriva še neštete priložnosti.

Soška dolina gotovo ponuja prav tisto, kar iščejo adrenalinski odvisneži. Skupaj s kompletno turistično ponudbo večjih krajev tega dela države pa lahko pričakujemo zelo prijetno izkušnjo tudi pri kakšnih dlje časa trajajočih obiskih, tako da bodo gotovo prišli na svoj račun tudi tisti, ki si radi nekaj časa vzamejo za lenarjenje.