Novice

keramika za kopalnico
Splošno

Keramika za kopalnico definira njen izgled in funkcionalnost

Ko se odločamo za to, da bomo prenavljali kopalnico nam gre verjetno po glavi nešteto nekih možnosti kar se tiče oblike in barve pip, kakšne umivalnike bomo namestili, kako obrnili novo nameščeno kad. Kljub vsem stvarem, ki jih lahko pri prenovi izbiramo, pa ima največji pomen za izgled kopalnice prav keramika za kopalnico.

Ne le da je izjemno pomembno, kakšno barvo izberemo, tudi velikost in način, kako je keramika za kopalnico položena so veliki faktorji, ki imajo velik vpliv na končen izgled. Če želimo optično povečati majhno kopalnico za goste je najbolje, če se odločimo za svetle ploščice, ki jih položimo, predvsem po tleh, v vzorcu, kjer so daljše linije urejene v ravne črte, vendar se krajši robovi ne srečajo vedno v križih.

Kot je bilo zgoraj omenjeno je talna keramika tista keramika za kopalnico, ki najbolj lahko transformira občutek tlorisa prostora, vendar kopalnica ni edini prostor v katerega nameščamo keramiko. Najbolj pogosta talna keramika izven kopalnic se nahaja v prostorih kot so na primer pralnica ali sušilnica, veliko ljudi pa se odloča, da bo talna keramika njihov izbrani pod v prostorih kot so na primer predsoba, kjer potrebujemo tlakovanje, ki ga lahko preprosto očistimo in ne bo hitro začel kazati znakov staranja. To je pomembno predvsem zato, da lahko ohranimo visok nivo snažnosti.

Ne glede na to, za kakšen pod se na koncu odločimo pa je izjemno pomembno, da imamo najprej v mislih njegovo obstojnost in ravno zaradi te lastnosti začne talna keramika takoj izstopati, kot eden izmed tistih podov, na katere se bomo lahko ob popolnoma vsak priložnosti zanesli, saj skoraj da ne obstaja situacije, v kateri bi se talna keramika lahko uničila, razen v primeru padca izjemno težkega predmeta. To bi lahko povzročilo razpoke v keramiki, ki bi kasneje vodile do njenega razpada.