Novice

Splošno

Kineziolog odpravi vse vaše bolečine!

Se soočate z bolečinami in poškodbami, ki jih ni mogoče enostavno rešiti? Možno je, da bo lahko pomagal kineziolog! To je strokovnjak, ki se ukvarja prav s preučevanjem gibanja človeškega telesa in se osredotoča na težave, ki se pri tem pojavljajo. 

Pogosto kineziologija obravnava športne poškodbe in poškodbe zaradi preobremenitev, a ti strokovnjaki lahko naslovijo tudi druge težave, do katerih pogosto prihaja. Bistveno lahko izboljšajo kakovost življenja pri tistih, ki se srečujejo z raznimi bolečinami, pomagajo tudi pri akutnih poškodbah in drugih težavah.

Kineziolog lahko pomaga pri mnogih težavah

Ponudba je raznovrstna in se dobro prilagaja težavam, s katerimi se pogosto srečujemo. Zelo pogoste so recimo bolečine v kolenih, ki se pojavljajo tako zaradi preobremenitve in zaradi težav kot tudi zaradi starosti in obrabe. Podobno velja za poškodbe gležnjev in drugih sklepov, ki so na udaru podobnih škodljivih dejavnikov. Bolečine in poškodbe sklepov so tiste, s katerimi se kineziolog najpogosteje ukvarja. Ob tem gre omeniti še bolečine v hrbtenici, križu in vratu.

Poleg tega na področju kineziologije veliko pozornosti namenjamo tudi mišičnim skupinam in posameznim mišicam, ki pogosto povzročajo težave. Nenazadnje pa mnoge bolečine povzročajo težave z živčevjem, ki jih lahko včasih prav tako naslovimo s kineziologijo.

kineziolog

Ponudba kineziologov

Kaj torej pričakovati, če obiščemo kineziologa? Ponudba je precej razgibana in se lahko dobro prilagodi posamezniku. Pripravi se načrt in pravi pristop glede na težave, s katerimi se srečujemo. Izberemo pravega strokovnjaka, ki bo znal postopek pravilno načrtovati in izvesti – zanesljiv kineziolog je pri nas recimo klinika Medicofit, ki opravlja fizioterapijo in rehabilitacijo po raznih poškodbah. Poleg tega so v ponudbi še mnoge terapije, s katerimi se lahko naslovi specifične akutne in kronične bolečine, najdemo tudi pomoč pri različnih boleznih in poškodbah, ki se kažejo predvsem kot bolečine in ovire pri vsakdanjem gibanju.