Novice

kolesarska čelada
Splošno

Kolesarska čelada

Čeprav se zavedate, da je kolesarska čelada nujna le do določene starosti, pa jo je vendarle najbolje uporabljati vseskozi. Ta pomemben del opreme vas bo namreč zelo dobro varoval, še zlasti pri morebitnih padcih, ki pa pri kolesarjenju kar pogosti, še posebej če pedalirate po zahtevnejših terenih ali v mokrem oziroma vlažnem vremenu.

Vsaka kolesarska čelada, ki vam jo ponujajo prodajalci, pa ni nujno, da je sploh primerna za vas. Pred nakupom preverite, ali je čelada opremljena z vsem in tudi to, kdo je njen proizvajalec. Nato čelado tudi preizkusite. Če vam je premajhna ali prevelika, je to včasih morda še slabše, kot če čelade sploh ne bi nosili.

Vrhunske kolesarske čelade in drugo opremo za kolesarjenje lahko kupite tudi v spletni prodajalni ponudnika, kjer si boste opremo za kolesarjenje lahko zagotovili po dostopnejših cenah. Sicer pa ponudnika lahko obiščete tudi v njegovih fizičnih prostorih, kjer vam je vsa oprema na voljo tudi za to, da jo pred nakupom dobro preizkusite.

Vsebina

Bike center

Če načrtujete kupiti novo kolo, potem je čas, da si poiščete odličen bike center, kjer vam bodo pri nakupu lahko v največji meri pomagali izkušeni ter strokovno podkovani prodajalci.

V uveljavljenem bike centru vas bodo pri nakupu kolesa zagotovo najprej vprašali, kakšne vrste kolesa si sploh želite oziroma po kakšnem terenu si najbolj želite kolesariti. Če se večino časa nameravate voziti zlasti po mestu oziroma po opravkih ali pa na delovno mesto, vam bodo svetovali nakup mestnega kolesa.

Sicer pa vam dober bike center zagotavlja prodajo vse vrst koles, med katerimi so vse bolj priljubljena tudi električna ali e-kolesa. Pri nakupu kolesa bodite pozorni tudi na proizvajalca, ne nazadnje pa si boste morali sami postaviti mejo, ki je vezana na ceno. Cene se namreč gibljejo zelo različno, a dobro kolo, ki vam bo odlično služilo dolgo časa, je lahko vaše že za nekaj sto evrov.