Novice

lončena peč
Splošno

Lončena peč kot trajna vrednota za polepšanje doma

Lončena peč je pogosto označena kot izjemno funkcionalna ter nenadomestljiva vrednota, ki nam lahko oplemeniti naš dom. Če je še lepo oblikovana, je lahko odličen okras v prostoru. Ko bo v vašem domu končno postavljena, boste na to investicijo zagotovo zelo ponosni.

Lončena peč za učinkovito delovanje potrebuje suha in cepljena drva. Še najbolj primeren je les listavcev. Kurjenje lončene peči z drvmi je ekološko ugodno, saj pri kurjenju lesa nastaja enaka količina ogljikovega dioksida, kot če bi les gnil v gozdu.

Lončena peč sprošča toploto, ki spominja na toploto sonca

Toplota, ki se sprošča pri kurjenju lončene peči, še najbolj spominja na toploto, ki jo proizvaja sonce. To ugodno vpliva na nevrovegetativni sistem. Z lončeno pečjo tako lahko pridobimo izjemno učinkovito napravo, ki je povsem neodvisna od električne energije ali od drugih energentov. Z njeno uporabo ne nazadnje dobro pripomoremo k še bolj čistemu okolju.

Kamin na drva za še prijetnejše zimske dni

Če ste že kdaj imeli izkušnjo sedeti v bližini naprave, kot je kamin, se zagotovo spominjate prijetnih in domačih občutkov, ki so vas ob tem spremljali. Če imate takšno napravo na svojem domu, to veste še toliko bolje.

Kamin vam je na trgu na voljo v različnih tipih. Ena možnost je na primer kamin na drva, ki je pri nas izjemno priljubljen tip kamina. Za takšno napravo je dobro imeti večji suh prostor, v katerem se lahko hrani drva. Če nimate te možnosti, je veliko bolje izbrati kamin na pelete.

Kamin na drva za počitniško hišico

Kamin na drva se lahko ob primerno zagotovljenih pogojih odlično obnese v številnih objektih. Ne nazadnje ga lahko vgradite tudi v počitniško hišo, kjer vam bo koristno služil še posebej v zimskih dneh. Toplota, ki jo oddaja, je prijetna in v nas vzbuja lepe spomine.