Novice

Napredne vrtne kosilnice
Splošno

Napredne vrtne kosilnice

Pri košnji domače zelenice se poslužujemo kosilnic, ki so seveda neprecenljive pri tem opravilu. A najbolje se bodo odrezale tiste, ki ponujajo specialne funkcije prav za izziv, s katerim se soočamo. Ker je ponudba dokaj pestra, je treba premišljeno izbrati pravi model, saj je od te odločitve veliko odvisno.

Za manjše zelenice in kolikor toliko dobro urejene površine pride v poštev osnovna samohodna kosilnica. Ta je dobra izbira, čeprav gre za cenovno ugodno in zelo enostavno opremo. Pogosto pač ne potrebujemo ničesar več, tako da bomo tudi s takšno kosilnico povsem zadovoljni. Seveda mora biti samohodna kosilnica kakovostna in zanesljiva, izogibamo se cenenim modelom neznanih proizvajalcev. Sodobne kosilnice priznanih znamk pa se zelo dobro obnesejo, saj delo močno poenostavijo. Pravzaprav veliko dela opravijo kar same, naloga uporabnika je le ta, da jih pelje na sprehod preko vrta. Pri tem se sodobne kosilnice odlično obnesejo predvsem z naprednimi funkcionalnostmi, ki na prvi pogled morda ne izstopajo, a pri redni uporabi na dolgi rok ključno vplivajo na zadovoljstvo uporabnika. Samohodna kosilnica mora biti na primer tiha in varčna.

Če se nam ne ljubi niti počasi stopati za samohodno kosilnico, si lahko omislimo še bolj napredno rešitev, ki bo v celoti prevzela delo na domači zelenici. To je robotska kosilnica, ki je povsem sposobna kositi kar sama, brez pomoči uporabnika. Najprej bo treba takšno kosilnico seveda pripraviti na delo in ji začrtati teren, ki ga želimo vzdrževati, a nato bo naprava kar sama redno kosila celotno površino. Robotska kosilnica je idealna izbira za tiste, ki želijo imeti v vsakem trenutku perfektno zelenico, niso pa pripravljeni v to vložiti svojega časa in truda. Takšne kosilnice se zelo dobro znajdejo tudi na zahtevnejših terenih s strmimi nakloni in ozkimi prehodi ter drugimi ovirami. Poleg tega je robotska kosilnica tudi zelo natančna in lahko delo opravi bolje od drugih modelov, ki jih upravljamo sami.