Novice

Nevidni zobni aparat
Novosti na področju nepremičnin

Nevidni zobni aparat ima številne prednosti

Imate manjše nepravilnosti v rasti zob, pa si ne želite kovinskih nosilcev, zvezdic in žic? Potem je najboljša rešitev nevidni zobni aparat, ki je popolnoma neviden in hkrati tudi izjemno udoben za nošenje. Izdelan je mehke in gladke plastične folije, ki je na vaših zobeh popolnoma nevidna in ne povzroča nobenih bolečin, zbadanja žic in nastanka neprijetnih ranic v ustih.

 

Nevidni zobni aparat je tudi izjemno enostaven za uporabo. Bistveno je, da ga nosite 22 ur dnevno, pri čemer ga med jedjo in umivanjem zob enostavno odstranite. Ustna higiena je zato veliko bolj temeljita in učinkovita, saj ni strahu, da bi se ostanki hrane nabirali na zobnem aparatu. Nevidni zobni aparat je kot nekakšna opornica in predstavlja še bolj učinkovit način zdravljenja kot klasični zobni aparat. Običajno jo nosite 10 dni, nato pa jo zavržete in vzamete novo, vsaka izmed njih pa za malenkost popravi pozicijo vaših zob.

 

Ustna higiena je pomemben del našega zdravja

 

Lepi in zdravi zobje niso le ogledalo naše lepote, ampak tudi našega zdravja. Ker nam po izpadanju mlečnih zob izrastejo stalni zobje, ki jih bomo potrebovali celo svoje življenje, je ključnega pomena, kako bomo poskrbeli za njihovo higieno. Ustna higiena je zato izjemno pomembna, zato ni nič nenavadnega, da že najmlajše otroke navajamo na redno in pravilno ščetkanje zob. To je najučinkovitejši način za preprečevanje zobne gnilobe in obolenj obzobnih tkiv.

 

Ne glede na starost, se je potrebno zavedati, da za preventivo naših zob lahko največ storimo sami. Ustna higiena pa ni edina, ki je pomembna. Redni preventivni pregledi pri zobozdravniku so nujni, če želimo še pravočasno odkriti nastanek kariesa ali zobnega kamna, ki lahko vodita v zobno gnilobo in izpadanje zob. Dejstvo je, da zobni kamen težko odstranimo tudi z rednim ščetkanjem, zato je priporočljiv obisk pri zobozdravniku vsaj na vsakih 6 mesecev.