Novice

parketi
Splošno

Parketi in njihova življenjska doba

Izbrati kakovostno in funkcionalno talno oblogo je izjemno pomembno, saj v veliki meri vpliva na kakovost našega bivanja. Parketi med vsemi vrstami oblog za tla veljajo za najbolj priljubljeno. A to, da veste, da boste izbrali parket, še ni zadosten podatek. Na trgu vas namreč čaka izjemno bogata in pestra ponudba parketov iz najrazličnejših drevesnih vrst. Vsekakor pa se parketi med seboj razlikujejo še po čem drugem.

Na sploh pa velja, da imajo parketi ob primernem vzdrževanju in čiščenju lahko izjemno dolgo življenjsko dobo. Nekatere vrste parketov zdržijo celo več kot sto let.

Cena parketa

Cena parketa je odvisna od številnih dejavnikov. Nekatere vrste vas lahko stanejo kar precej denarja, a če pomislite na to, koliko časa lahko takšna talna obloga iz lesa služi, se vam takšna investicija v resnici zelo izplača.

Parketi so vam za nakup na voljo tudi v spletni prodajalni, kjer lahko izbirate med številnimi vrstami. Obenem so vam na voljo tudi odlična in cenovno dostopna sredstva, ki se uporabljajo za učinkovito vzdrževanje in čiščenje parketov.

Zakaj je panelni parket dobra izbira

Panelni parket je samo ena vrsta od številnih, ki vam jih ponuja trg. Zanj je značilno, da je njegova zgornja površina že obdelana in kot takšna že pripravljena za polaganje. Lahko je oljena ali pa lakirana.

Panelni parket vam je na trgu na voljo v najrazličnejših vzorcih in odtenkih. Še tako zahteven naročnik oziroma kupec bo zagotovo našel primeren vzorec zase. Za panelni parket so značilne nekoliko daljše deske, ki so primerne za polaganje v vseh namenskih prostorih.

Na spodnjo stran panelnega parketa so prilepljene lamele iz žlahtnega trdega lesa. Talna obloga iz panelnega parketa je najbolj podobna gotovemu parketu. Razlikujeta pa se v tem, da ima panelni parket lesene deske daljše. Ravno zaradi daljših desk je takšna vrsta parketa primerna tudi za polaganje v večjih prostorih.