Novice

izdelava letne kuhinje
Splošno

Popoln dodatek našemu domu

Vsak dom se da tako ali drugače izboljšati, na bolj ali manj komplicirane načine in seveda je izdelava letne kuhinje eden izmed glavnih dodatkov, ki ga lahko privoščimo svojemu vrtu ali terasi. Nekateri se odločijo, da bo izdelava letne kuhinje pripomogla k njihovemu vrtu zato, ker tam preživijo ogromno časa in imajo veliko veselja za zabavanje bližnjih družinskih članov ali prijateljev, kar je še bolj poudarjeno, če dodamo žar na oglje. Primerne so tudi za popolno organizacijo rojstnodnevnih zabav, ki so namenjene večjim družbam. Svoj vrt lahko močno izboljšamo tudi tako, da mu privoščimo dobri stari žar na oglje, ki so sanje skoraj vsakega mojstra, ki ga zanima tudi kuhanje.

Primerna izdelava letne kuhinje

Nihče se nikoli ni slepil, da izdelava letne kuhinje ni precej ambiciozen projekt. Sicer sama izgradnja ni tako zelo zapletena, vseeno pa je potrebne veliko predpriprave, predvsem kar se tiče terena in priključkov. Odvisno od tega, kakšne naprave smo si zamislili za našo kuhinjo in koliko priključkov moramo podaljšati oziroma na novo izgraditi je izdelava letne kuhinje lahko precejšen zalogaj, ki pa se ga ne smemo ustrašiti. Nekateri se zaradi možnega dela predvsem pod zemljo odločijo za boj preproste oblike kuhinje, ki vključujejo bolj malo naprav. Med njimi je najbolj pogosto manjše korito in pa neke vrste plošča, ki je primerna za termično obdelavo živil, lahko pa se odločimo, da to nalogo povsem prevzame žar na oglje. Nekateri so bolj ambiciozni in med tem ko poteka izdelava letne kuhinje razmišljajo tudi že o drugih elementih vrta, ki ga bodo izboljšali.

Eden izmed tovrstnih možnih dodatkov je klasičen žar na oglje, ki ga lahko dobimo v ogromno vrstah in oblikah. Od tipične okrogle oblike s pokrovom, ki smo je vajeni skoraj da izključno iz starih ameriških risank do bolj evropejske pravokotne oblike s pokrovom lahko vidimo, da nas pri izbiri vrste in oblike prav nič ne more ovirati