Novice

avtomatska drsna vrata
Splošno

Popolna funkcionalnost drsnih vrat

Vsaka vrata imajo izrazito funkcionalno nalogo, saj skrbijo za enostaven prehod med prostori. Hkrati imajo seveda tudi mnoge druge namene, navsezadnje so ključnega pomena tudi za ustvarjanje dobrega prvega vtisa. Če želimo v svoje prostore privabiti kar največ obiskovalcev, predvsem potencialnih strank ali drugih koristnih radovednežev, moramo izbrati vrata, ki se bodo pri tem kar najbolje obnesla. Ravno zato se na komercialnih in podobnih stavbah pogosto pojavljajo avtomatska drsna vrata.

Takšna vrata imajo seveda še druge adute, ne le avtomatskega mehanizma. Pogosto so drsna vrata steklena, da lahko privabijo tudi pogled mimoidočih. Za vrati so razstavljeni poudarki ponudbe, takoj lahko vidimo tudi to, kako aktivna je notranjost prostora. Poleg tega so drsna vrata steklena tudi zato, ker gre za prestižen material, s katerim naredimo odličen prvi vtis. Material je možno naknadno obdelati in doseči različne zanimive učinke, tako da nismo obsojeni na običajna steklena vrata, ki smo jih že nekoliko naveličani. To, da so drsna vrata steklena, na primer še ne pomeni, da bo pogled skozi povsem neomejen, steklo lahko zameglimo ali obarvamo, ali pa dosežemo z drugo obdelavo še drugačne učinke.

Že materiali torej v veliki meri odločajo o funkcionalnosti vrat in izkušnji pri uporabi. A še večji vpliv na to imajo mehanizmi, ki odpirajo in zapirajo drsna vrata. Če so to avtomatska drsna vrata, potem moramo poskrbeti, da pogon zelo dobro deluje. Ne moremo si privoščiti okvar in težav, saj uporabniki s takšnimi vrati ne bodo zadovoljni. Avtomatska drsna vrata običajno uporabljajo kombinacijo senzorjev in električnega pogona, za druge funkcionalnosti pa lahko uporabimo druge tehnološke rešitve. Takšna vrata je možno upravljati na daljavo ali pa opremiti z drugimi senzorji, lahko določimo tudi urnik delovanja oziroma zaklepanja in podobno. Mnoga avtomatska drsna vrata so zelo prilagodljiva in se v svoji vlogi odlično znajdejo.