Novice

PVC vhodna vrata
Splošno

Prednosti PVC-ja pri stanovanjski opremi

Svoje stanovanje opremljamo z različnimi materiali, ki imajo kar najbolj ustrezne lastnosti glede na svoje naloge. Včasih lahko dobimo zelo posrečene rešitve, s katerimi bomo gotovo povsem zadovoljni, včasih pa imamo na voljo različne možnosti, ki imajo svoje prednosti in slabosti. Pri izbiri oken in vrat lahko izbiramo med različnimi materiali, posebej prepričljiva opcija pa je PVC, ki prav v tej vlogi predstavlja nekatere odločilne prednosti. Zato se pogosto uporabljajo PVC vhodna vrata, še bolj priljubljena pa so okna PVC.

Idealno razmerje med ceno in kakovostjo

Velika prednost PVC-ja je gotovo ugodna cena, še posebej zato, ker ne izvira iz nižje kakovosti. PVC je cenovno dostopen material, ki ga ni težko pridobivati in oblikovati. Brez težav lahko iz plastične mase oblikujemo dovršene izdelke, ki jih iz drugih materialov ne bi mogli izdelati brez zahtevnega dela in drage opreme. Tako ima predvsem za okna PVC veliko prednost, saj lahko izdelamo podrobno oblikovane okenske profile, ki navdušijo z odličnimi funkcionalnimi lastnostmi. Ravno zato se uporablja za sodobna okna PVC, saj lahko pripravimo kakovostne okenske profile z brezhibnim tesnjenjem, odlično zvočno in toplotno izolacijo ter drugimi prednostmi, recimo možnostjo pasivnega zračenja.

Možnosti poljubnega oblikovanja po ugodni ceni izstopajo tudi pri vratih. PVC vhodna vrata lahko zelo dobro pripravimo na to nalogo – to so vzdržljiva in zanesljiva vrata, ki jih lahko opremimo tudi s protivlomnim sistemom in drugimi dodatki za kar najboljšo izkušnjo na vhodu. Predvsem pa lahko PVC vhodna vrata oblikujemo tako, da bodo kar najbolj funkcionalna pri svojih osnovnih nalogah. Ponujati morajo popolno tesnjenje, da ne pride do prepiha ali vdora vode in drugih vsiljivcev. Pri uporabi morajo biti prijetna, piko na i pa dodaja zasteklitev, s katero lahko dopolnimo lepa in uporabna vrata. PVC je možno na različne načine obarvati in polepšati, tako da ima ta oprema tudi visoko estetsko vrednost.