Novice

Prezračevanje z rekuperacijo
Splošno

Prezračevanje z rekuperacijo prinaša številne prednosti

Prostore oziroma objekte lahko prezračujemo na številne možne načine. Eden je na primer tudi z odpiranjem in zapiranjem oken. A takšen sistem še zdaleč ne prinaša toliko prednosti kot na primer učinkovit prezračevalni sistem, kot je na primer prezračevanje z rekuperacijo.

Kaj pravzaprav pomeni prezračevanje z rekuperacijo? Za rekuperacijo lahko trdimo, da je izjemno učinkovita izmenjava zraka v prostoru. Takšno izmenjavo zagotavlja posebna naprava, ki se imenuje rekuperator oziroma izmenjevalnik toplote.

Rekuperator iz prostora črpa topel zrak ter obenem shranjuje zbrano toploto. To nato odda v hladnejši zrak. Sveži zunanji zrak se v sami napravi za prezračevanje tudi filtrira.

Prezračevanje z rekuperacijo omogoča stalno temperaturo vhodnega zraka. Prav tako omogoča neprestano prezračevanje objekta. Na takšen način učinkovito prispeva ne samo k velikemu prihranku energije, temveč obenem še preprečuje nastanek plesni ter vlage. Rekuperacija skrbi za izjemno visoko raven bivalnega okolja, obenem pa na dolgi rok vaši nepremičnini zagotavlja tudi veliko višjo vrednost.

Prezračevalni sistem cena in druge informacije o prezračevanju

Ker vas najverjetneje zanima čim bolj kakovosten prezračevalni sistem za vaš objekt oziroma prostore, se boste slej ko prej zanimali tudi za ceno prezračevanja. Če vas torej zanima prezračevalni sistem cena, je najbolje, da se raziskovat odpravite kar na splet, kjer je kar nekaj dobre ponudbe.

Spletna poizvedba prezračevalni sistem cena vas bo pripeljala do nekaj odličnih ponudnikov. Najprej boste ugotovili, da je cena prezračevalnega sistema odvisna od kar nekaj dejavnikov. Sicer pa se okvirna cena na primer za sitem prisilnega prezračevanja z rekuperatorjem giblje nekje med 4000 in 6000 evri. Konkretna cena je v veliki meri odvisna od sistema in ne nazadnje tudi od velikosti samega objekta.

Na spletu pa ne boste izvedeli samo povprečnih cen za določen prezračevalni sistem, temveč boste našli še številne odlične nasvete, ki so povezane s prezračevanjem. Najpomembneje pa je, da si najdete dobrega ponudnika tovrstnih sistemov.