Novice

Tisk na kuverte
Novosti na področju nepremičnin

Prilagodljivo tiskanje za brezhibne tiskovine

Pri tiskanju gotovo vedno ciljamo na kar se da privlačne motive in kakovostne izdelke. Seveda pa stopijo v igro tudi mnoge druge odlike, predvsem cena in hitrost izdelave, tako da pogosto lovimo kakšen ugoden kompromis. V tem primeru je še kako dobrodošlo, da poslujemo s prilagodljivo tiskarno, ki lahko za vsak projekt pripravi prilagojeno rešitev. 

Praktično vsaka resna tiskarna ponuja digitalni tisk, ki je najboljša rešitev za mnoge zahtevne projekte, pri katerih je prilagodljivost pri tiskanju ključnega pomena. Gre za tehniko, ki omogoča brezhiben prenos digitalnega motiva na različne materiale, predvsem seveda na papir. Ta tehnika ima prav to prednost, da ne postavlja posebnih ovir pri izbiri motiva – odlično reproducira razgibane barve in preslika tudi najmanjše detajle. Predvsem pa digitalni tisk prepriča z možnostjo prilagoditev in sprememb, vsak natis je lahko povsem edinstven, kar je pogosto ključnega pomena. Na ta način recimo tiskamo vsebine, ki se stalno spreminjajo, to so predvsem serijske številke in podobne oznake. Ravno zato je digitalni tisk ključna storitev v ponudbi prilagodljivih tiskarjev.

Včasih pa pri prilagodljivosti pričakujemo drugačen učinek, morda pripravo prilagojenih rešitev za tiskanje v večjih nakladah ali na poljubne formate. Tudi pri dokaj enostavnih projektih se to lahko izkaže za veliko prednost. Vzemimo za primer tisk na kuverte, ki je pogosta potreba poslovnih naročnikov. Gre za dokaj enostavno tiskanje, pri katerem z motivom običajno ni težav. Se pa tisk na kuverte običajno izvaja v večjih nakladah, kar je lahko svojevrsten izziv – to namreč pomeni, da bo delo nekoliko bolj zamudno in dražje. Nujno je, da se tiskar lahko prilagodi takšnemu projektu, običajno s ponudbo druge tehnike tiska, ki omogoča hitro, enostavno in razmeroma ugodno tiskanje kljub večjemu številu izvodov. Tako se za tisk na kuverte običajno uporablja ofsetni tisk, pogosto pa pride za večje naklade v poštev tudi sitotisk. Prilagodljiv tiskar lahko ne glede na zahteve pripravi brezhibne tiskovine!