Novice

rekuperator zraka
Splošno

Rekuperator zraka – pomemben sestavni del klimatske naprave

Najverjetneje poznate sistem rekuperacija, ki ga omogoča rekuperator zraka, ki je eden od sestavnih delov klimatskih naprav. Ta je sestavljen iz plošč, ki vzporedno ležijo, ter so narejene iz umetne mase. Preko njih se prenaša toplota, in sicer iz toplejšega na hladnejši medij. Pretoki medijev, kot so voda, zrak ali kaj drugega, so lahko hkratni oziroma istočasni.

Rekuperator zraka je lahko eno-, dvo- ali tristopenjski. To pomeni, da ima naprava lahko posledično eno, dve ali pa tri rekuperativne enote.

Sicer pa je rekuperacija kot oblika prezračevanja izjemno aktualna v večstanovanjskih stavbah. Še zlasti priljubljena je v predelih Zahodne Evrope. Omogoča zelo kakovosten način bivanja, poleg tega pa vam pomaga privarčevati kar nekaj denarja.

Prezračevanje – pomemben proces za vaš dom

Si lahko sploh predstavljate, da svojega doma oziroma stanovanja ne bi nikoli prezračili oziroma da vanj ne bi imeli vgrajen dober sistem za prezračevanje.

Prezračevanje se lahko deli na več vrst. Ena od oblik je higrosenzibilno prezračevanje, za katerega ste najverjetneje že slišali. Prav tako verjetno je, da ste se soočili tudi z rekuperacijo, ki je zlasti aktualna v večstanovanjskih stavbah.

Morda pa se ravno selite v nov dom in boste za prezračevanje še morali poskrbeti. Najbolje bo, da se v tem primeru obrnete na strokovnjake, ki vam bodo na podlagi znanj ter izkušenj najbolje vedeli povedati, katero prezračevanje oziroma vrsta je najprimernejša za vas in zakaj.

Strokovnjaka, ki vam bo v vaš dom vgradil kakovostni sistem za prezračevanje pa si lahko najlažje poiščete kar preko spleta, kjer vam na svojih spletnih straneh predstavljajo načine prezračevanja. Preden se povežete z enim od njih, preverite čim več ponudbe ter si preberite, kaj vam prezračevanje omogoča in katera oblika je najustreznejša za vaš dom. Pri tem se ne ozirajte toliko na ceno kot pa na samo kakovost sistema.