Novice

zunanje žaluzije
Splošno

Reševanje zasenčitve

Ko se soočimo z dejstvom, da moramo poiskati inovativno rešitev za zasenčitev prostorov se moramo najprej odločiti, ali želimo notranja ali zunanja senčila. Vsaka imajo svoje prednosti in slabosti, vendar večina izbire leži predvsem na osebni odločitvi, saj se drugod kot po ceni tovrstne rešitve ne razlikujejo, razen mogoče v tem, da ni možno z vsemi tipi senčin doseči enake stopnje zasenčenosti. Če damo za primer zunanje žaluzije, so te zmožne precej velikega procenta zatemnitve, ker so narejene iz popolnoma neprepustnega materiala, svetloba lahko uhaja v prostor le v razmakih, ki jih ustvarjajo posamezne zunanje žaluzije. Na drugi strani stekla se nahajajo roloji, ki sicer ne zagotavljajo tako velike zatemnitve kot žaluzije, vendar so lepšega izgleda in so bolj dovzetni na spremembe, ki jih naredijo popolne za našo uporabo.

Univerzalna rešitev ali zunanje žaluzije

Zaradi izdelave iz kvalitetnih materialov in izdelave, ki je sposobna prenesti vse vremenske pojave so zunanje žaluzije v zadnjih nekaj letih ogromno pridobile na popularnosti. Ne le, da ponujajo odlično zasenčitev, tudi preproste so za uporabo. Mehanizmi, s katerimi upravljamo zunanje žaluzije so intuitivni in enostavni za uporabo. Lahko se odločimo za klasičen pristop upravljanja preko traku ali palice z dvema zgiboma, lahko pa se odločimo za modernejšo rešitev, ki zunanje žaluzije upravlja preko gumbov na steni, popolnoma elektronsko, lahko pa se odločimo tudi za avtomatizacijo sistema.

Roloji se izkažejo predvsem v estetiki

Skoraj vsa notranja senčila, tudi roloji, so zaradi svojega preprostega načina izdelave popolni za prirejanje našim potrebam. Ko se odločamo med različnimi roloji lahko izbiramo kako gosto stkan je material, njegovo barvo predvsem pa dimenzije. Roloji so narejeni tako, da se lahko prilagodijo vsem dimenzijam oken, prav tako kot prej omenjene žaluzije se lahko odločimo za to, da se bodo naši roloji upravljali elektronsko s pomočjo gumbov na steni.