Novice

Rezervni deli kardanske gredi
Splošno

Rezervni deli kardanske gredi so na voljo tudi v Sloveniji

Marsikomu je beseda kardan nepoznana. Tisti, katerim je traktor vsakodnevno prevozno sredstvo na delu, pa točno veste, da je to posebna gred, ki se vrti skladno s hitrostjo traktorja in poganja priključke, ki se nanj pripnejo. Traktor ima več priključkov za kardanske gredi, ki se vrtijo s konstantno ali spremenljivo hitrostjo. Je pa izredno uporaben pripomoček, zato dostikrat na njem pride tudi do poškodb. V tem primeru so rezervni deli kardanske gredi za vsakega kmeta še kako nujno potrebni.

Iskanje najbližjega in najugodnejšega ponudnika je za vsakega lastnika traktorja veliko breme. Podjetje Klasje je pri nas eden izmed največjih uvoznikov nadomestnih delov za vse vrste kardanov. Rezervni deli kardanske gredi zajemajo številne zaščitne plastike, križe vseh dimenzij ter kvalitet, cevne ter utorne vilice, dvojne zglobe, sklopke, lamele sklop in še mnogo drugega. V kolikor pa potrebujete tudi notranje ali zunanje cevi, vam jih v podjetju odrežejo po vaših željah.

Samonakladalke so ene najuporabnejših kmetijskih strojev

Ko se pričnejo spomladanska opravila na poljih in njivah, zasledimo številne kmečke stroje, s katerimi si obdelovalci zemlje pomagajo delo opraviti čim hitreje. Še naši dedki in babice so na primer polja okopavali na roke, grabili nakošeno travo in seno. Danes se vsa takšna opravila več ali manj opravijo strojno. Za okopavanje imamo oralnike, za pobiranje trave in sena samonakladalke. Dejansko vsa opravila namesto nas naredijo stroji, le popraviti se sami ne morejo.

Kmetijski stroji se stalno spreminjajo in izboljšujejo. Med najstarejšimi in najbolj praktičnimi pa so bile zagotovo samonakladalke, ki so hitro prišle na dvorišča večjih kmetij. Z njimi je spravilo trave, sena ali silaže postalo vse hitrejše in enostavnejše. Danes imate na trgu dela na voljo številne samonakladalke, od manjših do večjih in prostornejših. V primeru okvar pa pri tovrstnih ponudnikih dobite tudi številne rezervne dele, če pa boste želeli tudi strokovno pomoč pri popravilu, vam bodo to zagotovo nudili.