Novice

Rozeta za dimnik
Splošno

Rozeta za dimnik je odličen okras za vaš dimnik

Rozeta za dimnik je nujen element vsakega dimnika. To je dodatek, ki se ga namesti zato, a se skrije luknje v steni, skozi katere prihajajo dimne cevi. Vsaka kaminska ali navadna peč ima seveda dimnik, ki vodi iz peči v zid in ravno tam mora biti nameščena rozeta. 

Z drugimi besedami lahko rečemo, da je rozeta za dimnik nujen element, ki pa seveda deluje tudi kot okrasni del celotne kaminske peči. Na trgu je več različnih oblik rozet in vsakdo lahko izbere točno takšno, kot si jo želi. 

Kako namestimo rozeto za dimnik?

Če niste vešči pri nameščanju rozet je najbolje, da za namestitev rozete za dimnik pokličete izkušene mojstre, ki vam bodo rozeto za dimnik namestili brez večjih težav. Če pa imate vsak nekaj izkušenj, lahko rozeto pritrdite tudi sami, saj je postopek namestitve izredno enostaven, če je celoten dimniški sistem seveda že pripravljen. 

Običajno lahko rečemo, da je rozeta pritrjena na dimni kanal s posebnimi maticami, ki so priložene b paketu ob sami rozeti. Če omenjenih matic ni poleg rozete, jih morate kupiti posamično. Rozeta za dimnik mora biti seveda tesno pritrjena na steno. Pri nameščanju je torej potrebno paziti, da se ne bi rozeta za dimnik premikala.

Kje lahko naročite svojo noro rozeto za dimnik?

Če rozete še vedno nimate doma, lahko svojo novo rozeto naročite tudi na spletu. Seveda je vedno najbolj priporočljivo, da se rozeta za dimnik naroči pri tistemu mojstru, ki ureja celotno konstrukcijo klasične peči oziroma kaminske peči. 

Pri pravemu mojstru rozeta za dimnik zagotovo ne bo manjkala. Na voljo bo imel več različnih modelov, med katerimi boste lahko izbirali. Nekateri kupci imajo radi, da je rozeta čim manj vidna na zidu. To pomeni, da izberejo takšno rozeto, ki je na primer bele ali sive barve.