Novice

Samorazlivni tlaki
Splošno

Samorazlivni tlaki izravnajo talno površino

Predno položimo talno oblogo, kot so keramične ploščice ali parket, je potrebno površino izravnati, kar storimo z ustreznim tlakom oziroma estrihom. Na ta način pripravimo podlago za polaganje izbranih talnih oblog. Za kakšen tlak se bomo odločili, je odvisno od situacije in naših potreb ter želja. Lahko se odločimo za klasični beton, želja mnogih uporabnikov pa so samorazlivni tlaki, ki imajo zaradi svojih lastnosti ogromno prednosti.

Kot že ime pove, je največja samorazlivnih tlakov ta, da se ob njihovem polaganju samodejno razlijejo po površini, kar pomeni, da maksimalno učinkovito zalijejo prostore okoli morebitnih cevi in na ta način izravnajo površino. Samorazlivni tlaki, ki so izdelani iz epoksidne smole, predstavljajo lahko tudi zaključni sloj. Takšen način uporabe je primeren predvsem na močno obremenjenih delovnih površinah, kot so proizvodnja, garaže, bolnišnice in še marsikje. Cena samorazlivnih tlakov je primerna njihovi kvaliteti, a imajo zato dolgo življenjsko dobo.

Epoksi je viskozna tekočina z izjemno mehansko odpornostjo

Različne talne površine nas danes spremljajo na vsakem koraku. V svoje bivalne prostore tako najpogosteje nameščamo parket, laminat, vinil ali pa keramične ploščice. Izbira je stvar našega okusa in zahtev posameznega prostora. Za težje obremenjene površine pa se danes najpogosteje polagajo tlaki, ki so izdelani in posebne epoksi smole, ki so vsestransko uporabni, s svojimi odlikami pa ne razočarajo svojih uporabnikov.
Verjetno se boste spraševali, kaj sploh je epoksi smola. Z drugimi besedami jo imenujemo tudi epoksidna smola in je po svoji strukturi viskozna tekočine ali visoko topna in trdna snov. Z določenimi trdilci in dodatki se tvorijo različni premazi ali tlaki, ki so izredno obstojni, zato se polagajo tam, kjer je obremenjenost tal zelo velika. Epoksi pa ni odporen le na mehanske poškodbe, ampak tudi na kemikalije, topila, čistila in kisline, zato je logično, da se ga pogosto uporablja tudi v različnih proizvodnjah.