Novice

Šamotna plošča
Splošno

Šamotna plošča

Šamotna plošča je priljubljen, kakovosten in uporaben izdelek.  Šamotna plošča se izredno veliko uporablja v gostinske namene, saj se na tej plošči pečejo pice v krušni peči.

Šamotna plošča je primerna tudi za peko kruha ali pa drugih okusnih jedi, ki so narejene oziroma spečene v krušni peči. Šamotna plošča je tudi odlična nadgradnja oziroma nadomestitev stare električne pečice.

Šamot je naraven in zelo uporaben material, ki so ga že leta nazaj pričeli uporabljati v krušnih pečeh in v različnih pizzerijah. 

Šamotna  plošča je lahko različnih velikosti in oblik. Šamot je stisnjen in ima fino strukturo. Med peko oziroma, ko je v pečici absorbira zelo veliko količino toplote, nato pa jo v obliki nežnega in neškodljivega sevanja oddaja v svojo okolico in prostor okoli sebe, posledično pa to zagotavlja odlično in hitro pripravo različnih jedi, kot so kruh, pizze ali pa kakšno raznovrstno domače pecivo.

Šamotno ploščo lahko naročite, da jo izdelajo po naročilu ali pa jo kupite v tehničnih trgovinah.

Dimniške cevi

Dimniške cevi so ključnega pomena in zelo pomemben element pri vsakem dimniku. Dimniške cevi so lahko tudi povzročiteljice veliko problemov, če niso redno čiščene, menjanje ali pa sanitirane. 

Dimniške cevi imajo tudi nalogo, da zagotavljajo primerno vleko dimnih plinov iz kurilne naprave.

Čeprav le-te na prvi pogled izgledajo precej zanemarljivega pomena za celoten objekt, pa v resnici opravljajo resnično pomembno nalogo. Spadajo med najbolj obremenjene dele vsakega objekta, saj prenaša visokotemperaturne obremenitve, vlago, kisline, vremenske vplive ter čiščenje. Dimniške cevi odvajajo iz kurilne naprave stran v okolico, kjer ne motijo bivalnega okolja.  Dimni plini so namreč lažji od zunanjega zraka, zato se dvigujejo po dimniku in ceveh navzgor. Višji, kot je dimnik, večji je njegov vlek. 

Dimniške cevi morajo biti redno pregledane in očiščene. V nasprotnem primeru lahko pride do požara ali izbruha ognja. Pregled in sanacija je potrebna pred vsakim začetkom nove kurilne sezone.