Novice

tečaj varne vožnje
Splošno

Tečaj varne vožnje je za vsakogar izjemno koristen in uporaben

Vsi, ki se vsak dan usedemo za volan, vemo, da smo v prometu izpostavljeni najrazličnejšim situacijam, ko je potrebno nenadno reagirati. Če pa k temu dodamo še zahtevne vremenske razmere, potem lahko rečemo, da je vožnja z avtomobilom ali z motorjem zelo odgovorno opravilo, ki zahteva našo popolno pozornost. Ker pa določenih situacij v prometu ni mogoče natrenirati, je ravnanje pogosto lahko neustrezno. Zato se je pametno odločiti za tečaj varne vožnje.

Če želimo prispevati k naši večji varnosti v prometu in tudi varnosti drugih udeležencev v prometu, potem je tečaj varne vožnje prava odločitev. Na tečaju varne vožnje se bomo seznanili z različnimi nevarnimi situacijami v prometu, zaradi česar bomo zagotovo bolj samozavestni odkorakali domov. Tečaj varne vožnje pa je poleg tega lahko za vsakogar tudi odlično darilo, saj je zelo koristen in uporaben, pri čemer izvemo ogromno novih informacij.

Voznik začetnik je vsak voznik 2 leti po prvi pridobitvi vozniškega dovoljenja

Nekateri mladostniki si na vsak način želijo čim prej opraviti vozniški izpit. Vendar pa je potrebno vedeti, da ne glede nato, ali ga opravijo pri svojem 18. ali 19. letu, je voznik začetnik vsak voznik motornega vozila do dopolnjenega 21. leta starosti, oziroma dve leti po pridobitvi izpita za motorno vozilo. V tem času, preden poteče vozniški izpit za voznika začetnika, pa je potrebno opraviti tudi poseben program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov.

Voznika začetnika v šoli vožnje ne morejo naučiti vseh nepredvidljivih situacij v prometu, zato je potreben dodaten program usposabljanja v obliki tečajev varne vožnje, ki so za vse voznike začetnike obvezni. Vsak voznik začetnik si s tem pridobi ogromno znanja in dodatnih izkušenj, prav tako pa je to tudi pogoj, da se vozniško dovoljenje podaljša. Če v tem času še nimate svojega lastnega vozila, ga lahko pri izbranem ponudniku tudi najamete.