Novice

Toplotne črpalke za sanitarno vodo
Splošno

Toplotne črpalke za sanitarno vodo z vodenim zrakom

Toplotne črpalke za sanitarno vodo z vodenim zrakom je model, ki nudi možnost poljubnega usmerjanja zajema in izpuha zraka. Poleg te izredno napredne funkcije, ki je vsestransko uporabna, bomo lahko pri omenjenemu modelu sami nastavili višino želene temperature in tudi temperaturno diferenco, ki je izredno pomembna. 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo ima vgrajen tudi timer, to pomeni, da si bomo lahko vnaprej pripravili čas klopa naprave. Tako nam ne bo več potrebno skrbeti za toplo vodo, saj se bo vsakodnevno črpalka samodejno vklopila in segrela sanitarno vodo. To pomeni, da bomo ob prihodu iz službe imeli primerno segreto vodo za tuširanje. Vse kar bomo morali narediti bo to, da se umijemo. 

Toplotne črpalke za sanitarno vodo tako lahko že popolnoma same skrbijo za ogrevanje vode. Poleg tega imajo vgrajen tudi avtomatski vklop dodatnega vira energije, ko je to potrebno. Se pravi takrat, ko zaradi zunanjih razmer, toplotna črpalka ne zmore sama segreti sanitarne vode in potrebuje električno pomoč. 

Toplotna črpalka potrebuje dovolj močan in zanesljiv tok vode

Toplotna črpalka, ki bo delovala na moč podtalnice, bo redno potrebovala dovolj močan tok vode. Tisti, ki se malce bolj spoznajo na reke, ki tečejo pod zemljo dobro vedo, da si podtalnica lahko izbere tudi drugo pot in nas tako pusti na cedilu. Toplotna črpalka tipa voda voda pa redno potrebuje zanesljiv vir vode. Če tega torej nimamo, je bolje, da si takšne toplotne črpalke ne omislimo. 

Toplotna črpalka voda voda se v Sloveniji že tako redkeje namešča, saj ni veliko območij, kjer bi bil stalni dotok podtalne vode, ki bi omogočal kakovostno delovanje takšne toplotne črpalke. 

Ker je takšna toplotna črpalka za povrh še zelo draga, si nihče ne želi tvegati, da kasneje ne bi dobro delovala in zato raje uporabijo drug vir obnovljive energije, kot sta na primer zrak ali zemlja.