Novice

Zapornice
Splošno

Učinkovito omejevanje dostopa do površin

V različnih okoljih moramo zagotoviti zanesljivo razmejevanje površin, ki se uporabljajo. Pogosto gre za delovne površine, na katere ne smemo spuščati nepooblaščenih obiskovalcev, ob tem pa moramo še vedno zagotoviti nemoten prehod tistim, ki površine lahko uporabljajo. Najdemo lahko zelo posrečene rešitve, ki so predvsem prilagodljive, da odgovorijo na vse potrebe upraviteljev in uporabnikov. Vse je seveda odvisno od tega, kakšna vrata potrebujemo, odločamo se na podlagi funkcionalnosti, ki jih ponujajo posamezne opcije. Včasih pridejo v poštev že čisto osnovne rešitve, ki bodo tudi zelo poceni.

Zapornice

Vzemimo za primer zapornice, ki so zelo enostavne, a vseeno povsem učinkovite pri omejevanju dostopa vozil do zaprtih površin. Na takšno zaporo se lahko zanesemo, tudi če uporabimo kakšno osnovno izvedbo. Važno je to, da je jasno označeno, da je dostop omejen, fizična pregrada pa preprečuje prehod tistim, ki opozorila sicer ne bi upoštevali.

Zapornice so uporabne povsod tam, kjer potrebujemo fizično pregrado, ni pa potrebe po res dobrem varovanju. A tudi zahtevnejši uporabniki bodo našli nekatere opcije, s katerimi bodo zadovoljni, navsezadnje lahko zapornice opremimo z naprednimi sistemi, ki omogočajo prilagajanje funkcionalnosti.

Industrijska vrata

Če smo pri izbiri vrat nekoliko bolj zahtevni, bomo seveda posegali po naprednejših vratih. Predvsem z vidika zanesljivosti in varnosti je včasih pametno izbrati industrijska vrata, ki so pogosto izdelana prav s tem namenom. Na voljo imamo sicer več variant, med katerimi izbiramo, prav tako je možno industrijska vrata izdelati po meri. To nam prinaša največ svobode, točno lahko določimo vse podrobnosti delovanja vrat. Prav tako imamo spet možnost vrata opremiti s pametnim sistemom za upravljanje na daljavo, dopolnimo pa jih še z dodatno opremo, kot so varnostne kamere.

Takšne rešitve ponujajo zelo učinkovito omejevanje dostopa do površin. Hkrati je možno njihovo delovanje prilagoditi tako, da ne bodo v oviro tistim, ki površine lahko uporabljajo.