Novice

Zobni vsadki
Splošno

Ugodne rešitve, ki jih ponujajo zobni vsadki

Zdravljenje z vsadki oziroma implantati postaja vedno bolj uveljavljeno, je pa tudi precej vsestransko in se lahko uporablja v zelo različnih primerih. Najboljši primer je seveda zdravljenje brezzobosti, saj implantati ponujajo zanesljivo mesto za namestitev protetičnih izdelkov. Pri takšnih rešitvah lahko pričakujemo zelo prepričljive učinke, ki prinašajo nekatere izstopajoče prednosti.

Predvsem ponujajo zobni vsadki zelo zanesljivo in trajno rešitev v primeru brezzobosti. Alternativa je klasično zdravljenje z mostičkom, ki je sicer lahko precej učinkovito, a ne moremo pričakovati, da bo mostiček zdržal deset let ali več. Vsadki so trajni, pogosto lahko brezhibno delujejo celo življenje, v vsakem primeru pa lahko pričakujemo več deset let življenjske dobe, ne da bi imeli z vsadki ali protetičnimi nadomestki kakršnekoli težave. To je vsekakor velika prednost, ki je nadvse dobrodošla pri tovrstnih rešitvah – gotovo ne želimo stalno obiskovati zobozdravnika in popravljati rešitev, ki se ne izkažejo za trajne. 

Poleg tega je za vsadke značilna tudi prilagodljivost, možno jih je dokaj enostavno namestiti, tako da jih lahko izkoristimo za različne posege, tudi za kakšne zelo zahtevne. 

Cena zobnih implantatov

Zobni vsadki sicer ne veljajo za najcenejšo opcijo, a s svojimi prednostmi ceno vsekakor upravičujejo. Posamezni implantati so lahko precej ugodni, stanejo nekaj sto evrov, lahko pa najdemo ugodne cene tudi pri zahtevnejših posegih, ki jih implantati omogočajo.

Tako je recimo za storitev all on 4 cena relativno ugodna glede na to, kakšen učinek lahko pričakujemo. Seveda mora za all on 4 cena vzeti v zakup obseg storitve in končni rezultat – gre namreč za namestitev celotne proteze na štiri implantate. To je velik poseg, ki se uporablja za zdravljenje popolne brezzobosti. Razumljivo je, da bo za all on 4 cena nekoliko višja, a pričakujemo lahko odlično izkušnjo in trajno rešitev, ki upravičuje ceno. Odšteti bo treba nekaj tisočakov.