Novice

Vilice za viličarja
Novosti na področju nepremičnin

Vilice za viličarja so izdelane iz trpežnih materialov

Viličarji so posebni transportni stroji, katerih glavna značilnost so njihove vilice, ki so nameščene na njihovem sprednjem delu. Vilice za viličarja so nekakšen podaljšek viličarjev in tista oprema viličarjev, po katerih so dobili svoje ime, zato lahko predvidevamo, da so za vsakega viličarja ključnega pomena. Izdelane so iz kakovostnih in trpežnih materialov, ki omogočajo razkladanje, nakladanje in transport izjemno težkega tovora, ne da bi se pri tem poškodovale.

 

Vilice za viličarja se med seboj razlikujejo tako po svoji dolžini kot tudi debelini in širini. Dimenzije so odvisne od vrste viličarja, ročni paletni viličar ima tako na primer širino vilic 150 mm. Najbolj pomembno pa je, da se vilice za viličarja lahko premikajo in na ta način prilagodijo glede na širino palete. Za varen transport je pomembno, da so vilice dovolj dolge, če tega ne moremo zagotoviti, potem so priporočljivi podaljški za vilice.

 

Teleskopski viličar je multifunkcijski delovni stroj

 

Ko pomislimo na viličarje, nam najprej pride na misel delo v skladišču. Res je, da se viličarji najpogosteje uporabljajo prav tam, vendar to ni edino področje njihove uporabe. Dejstvo je, da se viličarji danes ne uporabljajo samo za skladiščenje, ampak tudi v gozdarstvu, kmetijstvu in gradbeništvu, kjer pridejo v ospredje predvsem teleskopski viličar, ki je prilagojen za delo na razgibanem terenu. Tovrstni viličarji nam omogočajo različna delovna opravila, zato so pravi multifunkcijski delovni stroji.

 

Kot že ime pove, se od ostalih viličarjev teleskopski viličar razlikuje po tem, da ima spredaj veliko teleskopsko roko, na koncu katere so močne vilice. Teleskopska roka s pomočjo napredne tehnologije omogoča, da lahko dvignemo bremena tudi do več metrov visoko, česar z drugimi vrstami viličarjev ni mogoče. S teleskopskim viličarjem so poleg dvigovanja bremen mogoča tudi različna opravila na višini, saj se na teleskopsko roko lahko pritrdijo različni priključki.