Novice

Vhodna varnostna vrata
Splošno

Vrata za varno in prijetno stanovanje

Če se želimo v svojem domu počutiti varno in prijetno, moramo najprej izbrati kakovostno in funkcionalno opremo. Veliko pozornosti namenjamo predvsem pohištvu, a že prej imamo opravka s pomembnimi odločitvami, ki odločajo o tem, kako varno bo naše stanovanje. O tem odločajo predvsem vrata, tako vhodna kot notranja. Vhodna in notranja vrata je pametno izbirati v višjem kakovostnem razredu, ne le zato, ker lahko pri izdelkih višjega ranga pričakujemo boljše protivlomne lastnosti, temveč tudi zato, ker gre za opremo, ki bo redno v uporabi. Gotovo želimo uživati v brezhibnem delovanju vrat skozi dolga leta – za tak rezultat se splača v izhodišču izbrati kakovostna vrata, tudi če so sprva nekoliko dražja.

Varnost v največji meri zagotavljajo vhodna vrata. Za to nalogo izberemo vhodna varnostna vrata, ki jih dobimo v različnih izvedbah za različna okolja. Tudi za stanovanja so na voljo prilagojene izvedbe takšnih vrat, navsezadnje pa lahko vhodna varnostna vrata naročimo tudi po meri. V vsakem primeru pri opremljanju vhoda izberemo vzdržljiva in odporna vrata. Vhodna vrata imajo vgrajene različne protivlomne sisteme, še več pozornosti pa je treba nameniti tečajem, podbojem in ključavnici, pogosto so namreč ravno to šibke točke, ki jih nepridipravi izkoristijo v svoj prid. Vhodna varnostna vrata ponujajo celovito zaščito, ki že preventivno odvrača nepridiprave, odlično pa se obnese tudi v primeru poskusa vloma.

Notranja vrata pri zagotavljanju varnosti nimajo tako izrazite vloge. Še vedno pa moramo izbrati kakovostna vrata, ki bodo brezhibno delovala. Le tako bo namreč vsakodnevna uporaba prijetna, bivanje v dobro opremljenem domu pa udobno. Notranja vrata uporabljamo pogosteje kot zunanja, tako pa imajo bolj neposreden vpliv na kakovost bivanja. Z dobro opremo se bomo počutili tudi bolj varne, četudi imajo notranja vrata le minimalno vlogo pri preprečevanju vlomov in drugih nevšečnosti. Vsekakor se bomo bolje počutili v dobro opremljenem domu.