Novice

toplotna črpalka 2
Splošno

Vsestranska toplotna črpalka za zahtevno rabo

Pri ogrevanju smo lahko precej zahtevni, gotovo pričakujemo, da bo ogrevanje dobro delovalo in bomo lahko prijetno temperaturo v svojih prostorih vzdrževali tudi sredi zime. To pomeni, da potrebujemo zmogljivo in zanesljivo opremo, poleg tega pa iščemo pri ogrevalnih sistemih tudi druge prednosti, ki nam zagotavljajo kar najboljšo končno izkušnjo. Izbira torej ne bo lahka, saj smo lahko precej zahtevni. Imamo pa na voljo različne rešitve, ki se lahko izkažejo za zelo posrečene, predvsem so to toplotne črpalke.

Nekatere izvedbe toplotnih črpalk lahko brez skrbi uporabimo v praktično vsakem okolju. Navdušujejo namreč s svojo zmogljivostjo in zanesljivostjo, res pa je, da imajo tudi nekatere pomanjkljivosti.

Toplotna črpalka zemlja voda

Za zelo vsestransko velja toplotna črpalka zemlja voda, ki ima številne prednosti. Predstavlja nekakšen srednji zmogljivostni razred med toplotnimi črpalkami in dobro pokriva potrebe zahtevnejših uporabnikov pri ogrevanju stanovanjskih prostorov, uporablja pa se tudi v drugih objektih.

Toplotna črpalka zemlja voda za ogrevanje uporablja energijo iz vrhnjih plasti zemlje. To pomeni, da moramo imeti v bližini stanovanja odprto površino, kamor lahko namestimo podzemne kolektorje. Ravno to je glavni zadržek pri izbiri te izvedbe, saj je toplotna črpalka nekoliko zahtevnejša za vgradnjo oziroma se že takoj soočimo s pogoji, ki jih morda ne izpolnjujemo. Če pa imamo na voljo ustrezen kos zemljišča in lahko opravimo vgradnjo kolektorjev, bo takšna toplotna črpalka zelo dobro delovala.

Toplotna črpalka zemlja voda ima zelo prepričljivo zmogljivost in odlično deluje v vseh razmerah. Pridobiva lahko večje zaloge energije in ogreva stanovanje tudi preko ekstremnih zim. Je zanesljiva naprava, ki na dolgi rok zagotavlja popolno zadovoljstvo – navsezadnje navduši tudi z izjemno varčnim ogrevanjem in minimalnimi stroški, ravno to so glavne značilnosti toplotnih črpalk nasploh. Vsestranska toplotna črpalka te prednosti še posebej izpostavlja, lahko jih izkoristimo v prav vsaki situaciji.