Novice

zobni vsadki
Splošno

Vsestranski zobni vsadki

Vsadki oziroma implantati so izdelki, ki se uporabljajo pri zobozdravniških posegih. Gre za zelo vsestranske izdelke, s katerimi lahko dosegamo različne učinke. Najbolje se obnesejo pri rekonstrukcijah zobovja in nadomeščanju manjkajočih zob, včasih pa so vključeni v estetske posege in druge storitve. Običajno se kombinirajo z drugimi izdelki s področja dentalne protetike, imajo pa vedno zelo odgovorno nalogo. Ravno zato je pomembno, da izberemo kakovostne in zanesljive vsadke, za izvedbo storitev pa se obrnemo na zobozdravnike, ki imajo tako pri izdelkih kot pri storitvah visok kakovostni standard.

Posebej pomembni so zobni vsadki pri zahtevnejših in obsežnejših posegih. Odličen primer je rekonstrukcija zobovja all on 4, torej rekonstrukcija na štirih vsadkih. To je posrečena rešitev za rekonstrukcijo celotnega zobovja. Izdela se celotna proteza, ki se nato namesti na štiri premišljeno vgrajene implantate. All on 4 ponuja zelo dober končni učinek, saj lahko na relativno enostaven način povsem povrnemo funkcionalnost in izgled manjkajočega zobovja. Jasno je, da je uspeh v tem primeru močno odvisen od implantatov. Za stabilnost in zanesljivost proteze skrbijo štirje zobni vsadki, v nekaterih različicah tudi šest. Vsi morajo biti zanesljivo vgrajeni v čeljust, hkrati pa kvalitetni in zanesljivi, da lahko skozi dolgo vrsto let in ob vseh obremenitvah zagotavljajo stabilno podlago za protezo. Storitev all on 4 velja za dokaj zahtevno, a je vseeno lahko opravljena hitro in brez posebej bolečih posegov. Sodobni zobni vsadki se pogosto vgrajujejo brez rezanja in operacije, kar zagotavlja odlično izkušnjo pacienta.

Vsadki pa se še pogosteje uporabljajo pri drugih posegih. Najbolj značilen primer uporabe je nadomestitev posameznih manjkajočih zob. Na implantat se lahko namestijo poljubni protetični izdelki, ne da bi pri tem poškodovali ali obremenjevali sosednje zobe. Tudi v tem primeru lahko računamo na precej hiter in enostaven poseg ter odličen končni rezultat, ki bo navduševal tudi na dolgi rok.