Adrenalin je v resnici hormon, ki ga izloča žleza, in ga posreduje pri pretvarjanju v glukozo. Procesu rečemo tudi glikogenoliza, poteka pa v jetrih in ledvicah. Adrenalin izdelujejo tudi kot zdravilo, sicer sintetično, njegov učinek pa je višanje hitrosti in jakosti našega srca, oziroma srčnega utripa. Lahko ga vbrizgamo z injekcijo (le ob priporočilu zdravnika), včasih ga uporabljajo tudi med kirurškimi posegi.

Adrenalin pa rečemu tudi občutku, ki ga občutimo med adrenalinskimi športi.

Adrenalinski športi

Rafting

Rafting je šport, kjer uporabimo napihljiv splav za plutje po reku ali jezeru. Velja za ekstremni šport, ki pa je lahko tudi usoden, zato je potrebna posebna pazljivost. Še posebej je potrebno paziti pri nevarnih ovinkih in nabrežjih, pomembno je tudi, da reko dobro poznamo in vemo, kje so ovire, ki se jim moramo izogniti. Ta šport se izvaja skoraj povsod po svetu, organizirajo pa tudi posebna tekmovanja v raftingu.

Rafting po reki lahko razdelimo na 6 različnih stopenj, od tega je 1 stopnja najmanj nevarna in 6 stopnja najbolj.

Tveganje je ob ustrezni varnosti in ustrezni stopnji nizka, tudi turisti rade volje uživajo v izletih na raftingu.

Rafting

Jadralno padalstvo

Je adrenalinski šport, kjer letimo z padali. Lahko ga uporabljamo zgolj kot rekreacijo lahko pa v tem športu tudi tekmujemo. Vzlet poteka tako, da vzletimo s hriba, sedimo pa v sedežu, ki je z vrvicami pritrjen na padalo. Padalo je sestavljeno  iz posebnih celic, ki se napolnijo z zrakom in na tak način ostaja zrak v padalu, ki ob enem tudi drži obliko padala.

Vsak pilot, bi po pravilih moral imeti tudi rezervno padalo, ki je na sedežu, na katerem sedi.

Soteskanje ali kanjoning

Je vodni šport, kjer se spuščamo po slapovih. Slapove uporabimo za naravne tobogane, ki ustvarijo vodno dogodivščino, ki si jo zapomnimo za celo življenje.

Pustolovski park

Adrenalinski park

To je plezalni park, kjer so po drevesih postavljavljene različne adrenalinske aktivnosti. Na drevesih so postavljeni različni plezalni elementi, ki predstavljajo neko spretnost ali aktivnost, ki jo morajo udeleženci premagati, da se premaknejo naprej po aktivnosti.