Novice

Epoxy tlaki in premazi
Splošno

Epoxy tlaki in premazi

Pri izdelavi tlaka imamo na voljo celo vrsto možnosti, ki se močno razlikujejo po svojih lastnostih. Seveda se omejimo le na tiste, ki ponujajo končno zadovoljstvo glede na želje in potrebe končnih uporabnikov, a tudi pri tem še ni nujno, da bomo ostali le z eno možnostjo. Že na področju tlakov iz epoksidne smole imamo več opcij, ki pridejo v poštev v mnogih primerih. Za mnoge je najboljša izbira epoksi premaz, ki ponuja raznovrstne prednosti in je vsestransko uporaben.

Vsebina

Epoksi premaz

Epoksi premaz za tla prepriča predvsem z ugodno ceno in enostavno uporabo. To je premaz, s katerim nadgradimo obstoječa tla, običajno za podlago služi betonska plošča. Epoksi premaz za tla tako ne more zagotoviti primerljivih funkcionalnih lastnosti kot debelejši epoxy tlaki, lahko pa vseeno pričakujemo izvrstno zaščito podlage. Posebej dobro se tak premaz obnese pri zaščiti podlage pred raznimi kemičnimi vplivi, zato je to priljubljena izbira v garažah, delavnicah in podobnih okoljih, tako v industriji in gospodarstvu kot doma. 

Epoksi premaz za tla je cenovno ugoden in enostaven za uporabo. Zaradi teh prednosti se zanj odločajo tudi mnogi domači mojstri, ki želijo brez pretiranih stroškov dobro opremiti svoje prostore. Seveda pa so še vedno na voljo storitve profesionalcev, ki se bodo pri tem delu bistveno bolje obnesli. Pomembno je, da je delo opravljeno dobro in v celoti, da ne pride do kakšnih šibkih točk tlaka. Le tako lahko pričakujemo popolno zaščito, ki jo obljublja epoksi premaz za tla.

Premaz ima svoje lastnosti, uporabnost končnega izdelka pa bo odvisna predvsem od tega, kako dobro je pripravljena podlaga. S tega vidika so za zahtevnejše uporabnike bolj priporočljivi večplastni epoxy tlaki, ki lahko končnemu rezultatu dodajo bistveno več svojih lastnosti. Se pa takšni tlaki s svojo ceno ne morejo kosati s premazi in stroškov za manj zahtevne uporabnike gotovo ne morejo upravičiti.