Novice

Kinoprojektor
Splošno

Gledanje videovsebin na prostem

Gledanje filmov je zelo zabavna aktivnost, katere se radi poslužujejo pripadniki marsikatere generacije. Vendar nič ne prekaša ogleda filma na prostem pod zvezdami. To je res nepozabna izkušnja. Na tej točki v igro vztopijo prenosni projektor. S tem praktičnim kinoprojektor si lahko najljubše video vsebine ogledamo praktično kjerkoli.

Prenosni projektor so zasnovani tako, da uporabniku omogočajo kar najvišjo praktičnost pri uporabi. Zato se velika večina prenosnih projektorjev ponaša s svojo kompaktno velikostjo. Druge kvalitete, ki jih mora imeti takšen kinoprojektor so seveda lahka prenosljivost, možnost predvajanja videovsebine kar z USB ključa ali SD kartice, praktično napajanje, ter druge. Mnoge prenosni projektor lahko napajamo kar prek napajalnika priključenega v naš avtomobil. Drugi pa se ponašajo z že vgrajeno bateriji ali z lahkim napajanjem preko USB kabla. Takšne lastnosti so pri teh videoprojektorjih kar se da dobrodošle, saj lahko enega največjih problemov pri poskusu ogleda filmov na projektorju na prostem predstavlja napajanje. Kinoprojektor, s čim lažjim načinom napajanje ima seveda takojšnjo prednost pred konkurenco pri kupcih.

Seveda se pri manjšanju dejanske velikosti videoprojektorja mora narediti tudi določene žrtve. To pri večini modelov pomeni manjšanje kvalitete dejanske slike, ki jo je projektor zmožen sproducirati. Zato med različnimi proizvajalci vedno poteka nenehen boj za najboljšo kompenzacijo med velikostjo, praktičnostjo in kvaliteto. Z novo tehnologijo je proizvajalcem ta cilj vedno bolj dosegljiv, zato je tudi na trgu toliko različnih kvalitetnih prenosnih videprojektorjev, ki se vsi odlikujejo po svoje.

Druga zelo pomemben faktor, ki ga morajo proizvajalci vzeti v razlislek je tudi meja med kompaktnostjo videoprojektorja, napajanjem, ter intenzivnostjo svetilnosti. Če namreč želimo, da se film na platnu vidi kar se da razločno, ponavadi želimo, da lahko žarnica videoprojektorja proizvede čim bolj svetlo sliko. To pa je lahko včasih pogojeno z močjo napajanja, ter kvaliteto baterije v projektorju. To pa je tudi razlog za nenehno poskušanje izdelave čim bolj kvalitetnega projektorja.