Novice

.parket
Splošno

Parket omogoča številne možnosti

Les v vašem domu lahko v hipu pričara veliko mero topline in sproščenosti. Odlično se poda tako v moderno opremljena stanovanja kot v starinska. Ravno zato je lesena talna obloga odlična izbira za vse, ki si v svojem domu želijo imeti vsaj košček narave. Med številnimi vrstami talnih oblog je parket daleč na prvem mestu. Je povsem naravni material, preprosto pa ga lahko kombinirate s steklom, kamnom, kovinami.

V zadnjih letih je tehnologija parketa izjemno napredovala. Na trgu vam je posledično na voljo parket v številnih barvnih odtenkih, površinskih obdelavah in različnih gradacij. Ponuja vam torej neskončno veliko možnosti. Pri izbiri drevesne vrste parketa se zlasti osredotočajte na hrast, jesen, oreh, bor in macesen.

Proizvajalci oziroma ponudniki parketa vam ponujajo tudi do več kot 250 različnih dimenzij, barvnih odtenkov, gradacij in površinskih struktur posamezne drevesne vrste. Parket pa še zdaleč ni primeren samo za bivalne prostore. Odlična izbira je tudi za druge objekte. Parketi se vračajo v javne prostore, na primer v restavracije, hotele in bare.

Kmečki pod kot izjemno trpežna alternativa klasičnemu parketu

Kmečki pod boste na trgu našli tudi pod imenom ladijski pod. Zaradi izjemno učinkovitih specifičnih lastnosti je tovrstna lesena talna obloga zelo priljubljena. Njegove največje odlike so dolga življenjska doba, odpornost ter prijaznost do okolja.

Za izdelavo kmečkega poda se lahko uporabljajo različne drevesne vrste. Najpogostejša izbira za kmečki pod pa je zagotovo hrast. Les iz hrasta je namreč izjemno trden in ima vrhunske lastnosti. Sicer pa je les posamezne drevesne vrste za izdelavo kmečkega poda mogoče še dodatno obdelati z različnimi mehanskimi obdelavami. Na trgu tako lahko izbirate med številnimi različicami, kot so na primer beljen les, naravni les, krtačen les, dimljen les, oljen les.

Kmečki pod je dobro odporen na udarce in poškodbe. V primerjavi z drugimi talnimi oblogami ima eno od najdaljših življenjskih dob. Ponuja možnost oljenja v različne odtenke. Je odlično izolativen in ustvarja občutek izjemne topline v prostoru.