Novice

Tiskalniki
Poslovanje Splošno

Različne barve za naš Canon tiskalnik

Na današnjem trgu lahko izbiramo med različnimi tiskalnimi napravami. Ena izmed najbolj popularnih serij tiskalnikov pa je Canon Pixma, saj ponuja rešitve za izdelovanje slik ter dokumentov različnim uporabnikom. Vzdrževanje našega Canon tiskalnika je vedno prepleteno z nakupom svežih barv. Tako se moramo zavedati vseh prednosti in slabosti, ki jih dobimo z OEM ali nadomestno opremo. Strokovnjaki vedno priporočajo nakup originalnih barv, vendar obstajajo tudi druge možnosti, ki nam znižajo stroške na dolgi rok. To je predvsem uporabno v okoljih, kjer na veliko izdelujemo dokumente ali slike, ter želimo na ekonomičen način izkoristiti našo novo tiskalno napravo.

Zakaj so originalne barve za Canon Pixma tiskalnike tako drage?

Pri izbiri kartuš se hitro zgodi, da se te lahko cenovno primerjajo ali so celo višje od cene tiskalnikov nižjega razreda. Vprašanje ostaja, zakaj? Barve za Canon tiskalnike izdelujejo v zelo visoko-tehnoloških tovarnah. Pri tem morajo dosegati različne standarde kakovosti, kar se tiče same barve, čipovja na kartuši ipd. Tako stroški hitro narastejo na dokaj visok nivo. To pomeni, da lahko povprečni uporabnik z nakupom OEM kartuš hitro preseže vrednost svoje multifunkcijske naprave. Načeloma to ni tako velika težava, saj se pri tiskanju porabi zelo malo barve. Stroški pa narastejo v okoljih, kjer neprenehoma potrebujemo naš tiskalnik.

Canon tiskalniki

 

Canon tiskalniki že leta slovijo kot izjemno zanesljivi.

Rešitev omenjene težave ponujajo številni proizvajalci kartuš Canon, ki niso povezani s samim podjetjem. Njihove poceni kartuše dosegajo 30% do 50% cene OEM izvedb, vendar uporabljajo črnilo slabše kakovosti. Tako se zniža cena, vendar tudi kakovost tiska. Dejstvo pa je, da je omenjena izguba kakovosti povprečnemu uporabniku povsem neopazna.

OEM barva za Canon tiskalnike je visoke kvalitete

Pri nakupu vsakega Canon Pixma tiskalnika bomo poleg naprave skoraj vedno dobili tudi kartuše. Te so OEM ali originalne izvedbe, saj jih je naredilo podjetje Canon. Namenjene so visoko-kakovostnemu tiskanju dokumentov in slik. So pa dokaj drage za nakup, če jih iztrošimo večkrat mesečno.

Priporočeno je, da OEM izvedbe kartuš kupujemo, če želimo najvišjo kakovost tiskanja. Priporočene so tudi za uporabo med časom garancije našega tiskalnika, če smo ga nedavno kupili. Tako bomo obdržali polno garancijo podjetja Canon v primeru, da gre karkoli narobe. Po preteku tega roka pa lahko kupimo nadomestne barve, ki so cenejše in imajo dostikrat vgrajene dodatne funkcije.

Nadomestne kartuše so velikokrat najboljša izbira za cenejše tiskanje

Pri izbiri kartuš se lahko tudi odločimo za cenejše izvedbe. Pod te štejemo kompatibilne oziroma združljive zvrsti, ki so namenjene znižanju stroškov vzdrževanja našega tiskalnika. Če jih uporabljamo, lahko na dolgi rok prihranimo veliko stroškov z barvami za Canon tiskalnike. Seveda jih lahko kupimo tudi za tiskalnike drugih proizvajalcev.

Kartuše za tiskalnik

 

Vseeno je najbolje, da v tiskalniku vedno uporabljate kartuše proizvajalca tiskalnika, četudi nadomestne modele, saj so narejeni po licenci in preverjene kakovosti.

Veliko ljudi se sprva ustraši, če morda omenjene poceni kartuše niso dovolj kakovostne. Odgovor je, da so dovolj kakovostne, da pokrijejo vse naše potrebe po izdelovanju slik, dokumentov, računov ipd. Primerne morda niso za najbolj zahtevne uporabnike, kot so profesionalni fotografi. Za večino uporabnikov pa so popolnoma dovolj zmogljive za vsakodnevne potrebe. Enako pa velja za podjetja, kjer na veliko tiskajo račune, plačilne naloge ter razne druge dokumente.

Poceni kartuše obstajajo v različnih izvedbah

Ko iščemo barve za naš Canon tiskalnik, se lahko hitro izgubimo v različnih izvedbah. Načeloma so si vse dosti podobne, vendar jih ločijo različne lastnosti, ki so bolj ali manj pomembne za določene uporabnike. Tako poznamo:

Združljive kartuše

To so kartuše, ki jih lahko namestimo v naš tiskalnik, kot nadomestek za OEM izvedbe. Velikokrat so izboljšane na številne načine z večjo kapaciteto barve, možnostjo ponovnega polnjenja, bolj učinkovito porabo črnila ipd. Zelo priporočene so za podjetja in posameznike, ki veliko uporabljajo svoj Canon Pixma tiskalnik za raznovrstne namene.

Obnovljene oziroma reciklirane kartuše

Obnovljene kartuše so narejene iz zavrženih OEM izvedb. Strokovnjaki pregledajo in popravijo poškodovane dele ohišje, čipovja in drugih delov posamezne enote. Nato pa jo napolnijo z visoko-kakovostno barvo za Canon tiskalnike in jo pošljejo v prodajo. Priporočajo se uporabnikom, ki želijo ohraniti kakovost tiskanja, obenem pa bi radi prihranili denarna sredstva.

Kartuše za tiskalnik

 

Kartuše za tiskalnike so narejene iz kvalitetnih materialov in vam lahko precej dolgo stojijo v omari na sobni temperaturi, preden se jih boste odločili uporabiti.

Ponovno napolnjene kartuše

Ponovno napolnjene kartuše so najcenejše. To so enote, ki so bile ponovno napolnjene s črnilom. Same kartuše sicer delujejo, vendar niso prestale postopka strokovnega testiranja s strani proizvajalca. Priporočajo se, če želimo najvišji izkoristek barve. Velikokrat garancija izdelovalca ni vključena v sam proizvod. Priporočeno je, da jih uporabljamo v tiskalnikih, ki so starejši in si lahko privoščimo, da se zgodijo različne napake pri tiskanju, kot je izliv barve.

Izbira primernih barv za Canon tiskalnike

Uporabnikom z novim Canon tiskalnikom se vedno priporoča nakup OEM kartuš. To seveda ni nujni korak, vendar je priporočljiv zato, ker tako obdržimo našo napravo v garanciji, ki nam jo nudi proizvajalec. Če smo kupili tiskalnik, da na njem takoj pričnemo z izdelavo velikih količin potiskanih listov, se priporoča uporabo kakovostnih, vendar poceni kartuš nadomestne izvedbe. Na ta način bomo prihranili veliko denarnih sredstev na kratki in dolgi rok.

Če pa imamo starejši Canon Pixma tiskalnik, ki nam ga ni žal, lahko uporabimo ponovno napolnjene kartuše. Tako bomo prihranili pri vzdrževanju tiskalnika v primerih, ko ga potrebujemo za izdelavo velikih količin dokumentov in drugih listin.