Novice

Okvirji za slike
Splošno

Vsestranski okvirji za vsak dom

Če govorimo o okvirjih, pridejo najprej na misel okvirji za slike. Ni pa to vse, kar ponujajo ti uporabni estetski in funkcionalni izdelki – uokvirimo lahko še druge zadeve, s tem pa spremenimo podobo in funkcionalni vtis našega doma. Ne glede na to, kaj želimo pravzaprav spraviti v okvir, je pomembno, da je okvir premišljeno zasnovan in kakovostno izdelan, da bo lahko dobro opravljal svoje delo. Če imamo možnost dobiti ali izdelati okvir po meri, se nam odpre veliko opcij pri opremljanju doma z dekorativnimi in uporabnimi elementi.

Okvirji za slike

Slike so seveda najbolj priljubljena vsebina okvirjev. Brez dobrega okvirja sliko težko sploh razstavimo, saj je ne moremo preprosto nalepiti na steno. Poleg tega pa okvirji ponujajo še uporabne funkcije, brez katerih bi še težje razstavljali svoje umetnine. Na koncu gre omeniti še eno pomembno funkcijo, ki jo imajo okvirji za slike – umetnino ščitijo pred poškodbami in drugimi grožnjami, ki lahko skrajša življenjsko dobo slike ali pokvari njeno podobo.

Drugi okvirji

Okvirji pridejo prav tudi pri drugih elementih v hiši. Priljubljeni so na primer okvirji za ogledala, ki imajo podobno funkcijo kot pri slikah. Tudi okvirji za ogledala imajo pomembno estetsko vrednost, ki pri ogledalih ni zanemarljiva – posebej v primeru, da imamo kakšno veliko in razkošno ogledalo, ga moramo dopolniti z ustreznim okvirjem. Tako ali tako pa se tudi pri ogledalih srečamo z izzivom namestitve na steno – okvirji za ogledala to opravilo močno poenostavijo, poleg tega omogočajo, da ogledalo kasneje enostavno tudi odstranimo ali prestavimo.

Uokvirimo lahko še druge vsebine in stanovanjske elemente. Pogosto so okvirji zelo posrečeni dekorativni elementi, tako na primer obkrožajo tudi okna in vrata, lahko pa jih uporabimo za usmerjanje pogleda in pozornosti v modno urejenih prostorih. Nepogrešljivi so seveda še tisti okvirji, ki služijo predstavljanju pomembnih informacij ali promocijskih sporočil, a teh v običajnih domovih običajno ne uporabljamo.