Novice

all on 4
Splošno

Z metodo all on 4 do fiksnih zob že v 24 urah

Imate pri prehranjevanju težave, saj se vam hrana ves čas nabira v protezo? Ni ga večjega užitka v zrelejših letih, kot ugrizniti v sveže jabolko in ga med drugim tudi normalno pojesti. Ste vedeli, da se proteze lahko tudi znebite s posebno metodo all on 4? Ta metoda je namenjena brezzobim pacientom, katerim je tekom let prišlo do atrofije čeljustne kosti. 

Željo po fiksni rešitvi in pritrditvi zob vam sedaj nudijo v številnih zobozdravstvenih ambulantah s posebno kirurško-protetično tehniko all on 4. S to metodo vam bodo vstavili 4 implantate tako, da se izognejo vsem anatomskim strukturam, kot so živci in sinusi. Implantate vam bo specialist razporedil s pomočjo fiksnega mostu in na ta način pridobil čim večjo statično podporo za kasnejši vijačni mostiček. To je tudi odlična priložnost za tiste paciente, katerim je potrebno odstraniti vse preostale zobe, želijo pa si takojšnjo sanacijo zobovja.

Postopek all on 4 je enostaven in neboleč 

Marsikateri terapevti oglašajo to metodo, v resnici pa potem ponujajo klasične rešitve. Vzrok za takšne rešitve so v tem, da pacienti ne zadostijo dovolj pogojev za takojšnjo obremenitev. Preden se odločite za all on 4 vedite, da to ni najboljša terapija kar za vse paciente. Izdelava proteze oziroma mostičkov je velik izziv za specialiste, saj je potrebno prostor med pacientovo in umetno dlesnijo enostavno čistiti. To pove, da mora biti vse izdelano natančno in po meri pacienta.

Postopek, da pridobite fiksne zobe že v 24 urah, je vse bolj uspešen, rezultati pa predvidljivi. Poseg je relativno enostaven in neboleč, ki pa ne traja dlje od ene ure, če je vse v najlepšem redu. Operacija je lahko narejena brez šivanja in rezanja, prav tako tudi ni potrebe po dodajanju umetne kosti okoli implantatov. Včasih vam doktorji predlagajo, da vam istočasno izpulijo zobe, namestijo implantate ter nove zobe.